Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 25. listopada do 1. studenog 2020.

Sveci, vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA 25. listop. 30. nedjelja kroz godinu
7,30 sati + Ivan Lopatko
9 sati + Mato Crepić
10,30 sati Za sve župljane
18 sati + Božo i Marija Vidić
PONEDJELJAK 26. listop. Sv. Dimitrije, đ. i mč.
18 sati + Antun i Ana Juzbašić
UTORAK 27. listop.
18 sati + Mladen Lešić, Ivo i Zora Tomić
SRIJEDA 28. listop. Sv. Šimun i Juda Tadej, ap.
18 sati + Anđa Galović, Mandica Živković
ČETVRTAK 29. listop.
18 sati + Božo i Ruža Malbašić
PETAK 30. listop.
18 sati + Ivan i Roza Maršić
SUBOTA 31. listop.
9 sati + Kuzman Kovačević
NEDJELJA 1. studeni SVI SVETI
7,30 sati
9 sati
10,30 sati NA GROBLJU
18 sati
Ispovijed je svakog dana prije sv. mise iza glavnog oltara u župnoj crkvi. Pristupamo kroz sredinu crkve uz pridržavanje razmaka.
Maske su u prostoru crkve obavezne.
Prolazeći pokraj župne crkve zaustavi se na kratkoj osobnoj molitvi. Starijima i nemoćnima ponesite župne obavijesti. 

KRŠTENJE
U našoj župnoj crkvi kršteni su:
Nora Buljević, kći Damira i Sandre r. Lončarević,
Katarina Kljaić, kći Tihomira i Jasne r. Mišković,
Obiteljima čestitamo, s molitvom za vjerodostojno svjedočenje životne vjere!

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ
U petak 30. listopada 2020. u župnoj crkvi u Gradištu ženidbu će sklopiti:
Ivan Nikolozo (sin Ivana i Mande r. Babić, rođen 1984.)
i Andrea Mikinac (kći Antuna i Jasne r. Trbljanić; rođena 2000.).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

UKOP
Moleći milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju, sahranjeni su:
u ponedjeljak 19. listopada Marija Božanović r. Cvitić (1938.);
u četvrtak 22. listopada Đuro Kopić (1934.);
u petak 23. listopada Miroslava Vestermajer r. Kosović (1941.).
Pokoj vječni daruj im Gospodine!

ĐAKON VLČ. KREŠIMIR ILJAZOVIĆ
pripremajući se za svećeništvo od 30. listopada u našoj župnoj zajednici svoj đakonski praktikum provest će novozaređeni đakon vlč. Krešimir Iljazović.

LISTOPADSKA POBOŽNOST
Svakidašnjom molitvom krunice (ili barem samo jedne desetice) u župi ili u svom domu, sami ili s drugima, u preostalom tjednu listopada obnovimo svoju pripadnost Mariji koja nas potiče: Što god vam rekne, učinite!.

UPIS VEZANIH MISNIH NAKANA
upis vezanih misnih nakana (na neki datum) za studeni i prosinac je u utorak 27. listopada od 16 sati. Svaka obitelj, ukoliko već nije u proteklim mjesecima, može upisati samo DVIJE nakane godišnje. Unaprijed hvala, što ćete kod upisa pokazati strpljivost i razumijevanja za druge.
Podsjećam sve koji su dvije nakane upisali u proteklim mjesecima da svoje nakane upišu u nevezane nakane (bez datuma).

EUHARISTIJSKO KLANJANJE
Prepoznajmo i sebe pozvanima, te se poput apostola okupimo oko Isusa, kako bi se u poniznoj vjeri poklonili živom Bogu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Klanjanje je u četvrtak poslije mise.

SUSRET VJEROUČITELJA I KATEHETA
kako bi katehetske susrete nastavili započetom zauzetošću pozivam vjeroučitelje i katehete na susret u četvrtak 29. listopada u 19 sati. Susret je u velikoj dvorani Pastoralnog centra.

MINISTRANTSKI SUSRET
Pozivam sve roditelje da ohrabre svoje sinove za biti ministrant. Znamo koliko je njihova služba nezamjenjiva. Na novaj susret su obavezni doći svi ministranti radi dogovora oko rasporeda ministriranja. Naš susret je u subotu 31. listopada u 18 sati. Prigoda je to da upišemo nove članove. Ohrabrite ih!

VEČER SVETOSTI - HOLYWIN
u subotu 31. listopada, uoči svetkovine Svih Svetih, želimo ispovjediti i osnažiti svoj hod u svetosti. Misu bdijenja u 20 sati predvodit će pater Stjepan Ivan Horvat član Družbe misionara Krvi Kristove.
Na susret su obavezni doći krizmanici i mladi, te svi ostali koji u svetosti duha žele biti mladi. DOĐIMO!

SVI SVETI I DUŠNI DAN TE BLAGOSLOV GROBOVA
kako ovogodišnja svetkovina Svih Svetih u nedjelju toga dana sv. mise su u župnoj crkvi u 7,30; 9 i 18 sati, a na groblju u 10,30 sati. U ponedjeljak na Dušni dana sv. mise su u župnoj crkvi u 9 i 18 sati, a na groblju u 10,30 sati.
Blagoslov grobova: Poštujući epidemiološke mjere kod blagoslova grobova vodimo se sljedećim: - svećenik će na jednom grobu moliti za sve pokojne iz te obitelji (neće ići na dva, tri grobna mjesta). Stoga na grobnom mjestu gdje ćete dočekati svećenika pripremite papirić s imenima pokojnika za koje upućujemo molitvu. Blagoslov će biti: - u subotu od 10 do 13 sati te od 14 sati pa dok bude potrebe; - na Svi Svete i Dušni dan od poslije mise u 10,30 pa do 13 sati, te od 15 sati pa dok bude potrebe

POTPUNI OPROST ZA POKOJNE
Crkva nas tijekom cijele godine podsjeća, a napose o Dušnom danu, na molitvu za duše u čistilištu. Na putu prema potpunoj opredijeljenosti za Boga svaka sv. misa, post i iskrena molitva umanjuje patnje duša zbog odvojenosti od Boga dok se oslobađaju od navezanosti na zemaljsko.
Tako Crkva, snagom što ju je dobila od Krista daje nam priliku za potpuni oprost od vremenitih kazni za naše pokojne. Vjerničkim predanijem oprost možemo postići:
• kroz cijeli mjesec studeni (ove godine Apostolska pokorničarna iznimno je dala milost za cijeli mjesec, a ne samo od 1. do 8. studenog) jedan dan pohodimo grob pokojnih te kod njega molimo za pokojne;
• potrebno je pristupi ispovjedi (ukoliko imamo teški grijeh), sudjelovati na svetoj pričesti, te izmoliti Oče naš i Vjerovanje na nakanu Svetog Oca.

ŽUPNA KATEHEZA
okupljanje u Dan Gospodnji oko Isusa upućena Riječ spasenja i poziva te da se nahraniš njegovim Tijelom. To zajedništvo potvrdi dolaskom na župnu katehezu prema tjednom rasporedu. Poštujući propisane COVID mjere svakom razredu je prema broju učenika dodijeljena prikladna učionica. Maske su obavezne za učenike od 5 razreda OŠ do 2 razreda SŠ.
ukoliko pojedinom razredu bude određena nastava na daljinu molim roditelje da o tome obavijeste župni ured.

ZBOR MLADIH MIR - POZIVA
MLADI od 7 r. OŠ i stariji svojim glasom ili vještinom korištenja suvremenih medija priključite se zboru MIR. HAJDEMO zajedno potaknuti naše župljane na dvostruku molitvu. Ako sviraš, pjevušiš ili si vrstan u korištenju digitalnih projekcija, dođi u prostore zbora mladih MIR na probu utorkom u 20 sati i subotom u 14,30 sati. Više informacija na Instagram profilu @bend.mir – NE sumnjaj u svoje sposobnosti i prihvati izazov te DOĐI!

ŽIVA KRUNICA
nakana molitelja žive krunice u studenome je: za spokoj duša koje su preminule bez sakramenata. Priključimo se svakodnevnoj molitvi samo jedne desetice krunice Blažene Djevice Marije.

PODJELA SAKRAMENATA ODRASLIMA
Sakramenti nam omogućavaju da kroz život hodamo u punini milosti koju nam Bog daje. Stoga pozivam sve odrasle osobe koje bi željeli imati cjeloviti sakramentalni život (bilo da je riječ o sakramentima kršćanske inicijacije ili ženidbe) da se jave u župni ured. Potaknite svoje ukućane ili prijatelje koji bi htjeli razgovarati o mogućnosti primanja sakramentalne, da se jave.

ŽUPNI CARITAS
Naš Župni Caritas svoja redovita dežurstva ima: - utorkom od 9 do 12 sati - i četvrtkom od 14 do 17 sati. Božja dobrota treba tvoje ruke – dođi i pridruži nam se! Caritas do daljnjeg NE PRIMA TEKSTIL!

KATOLIČKI KALENDARI ZA 2021.
Na vaše učestale prijedloge i upite u župnom uredu nabavili smo jednolisne i dvanaestolisne kalendare za nadolazeću 2021. godinu.

NAJAVA DOGAĐANJA
3. studenoga sv. Hubert;
4. studenoga sv. Karlo Boromejski, b.;
5. studenoga ranokršćanski mučenici srijemski i panonski;
6. studenoga drugi petak velike devetnice Srcu Isusovu;
7. studenoga prva subota Dan molitve za svečenička i redovnička zvanja;
8. studenoga bl. Gracija Kotorski, red.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Ured je otvoren od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati – poslijepodne: od 17 do 18 sati
Svaku vašu molitvu i dar stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije – Majke Crkve, svetog Josipa i našeg zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.

Moleći za zajednički rast u vjeri, vaši svećenici izriču vam veliko HVALA!!!
vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.