Misijska akcija – Županjsko srce kuca za Benin

Zahvaljujući članovima naše župne misijske skupine i svima vama koji ste se tijelom i dušom dali da ovaj dan bude uspješan, danas skupljamo novac za siromahe u Beninu.
Prošle godine smo to učinili za školovanje djece u Beninu. Ove godine, sve što prikupimo bit će namijenjeno za pomoć udovicama i djevojkama koje više ne idu u školu (u Beninu se redovito školovanje plača), da nauče nešto praktično raditi kako bi se kasnije u životu lakše osamostalile.

Od prikupljenog vašeg dara planiramo: - pomoći obuke barem 20 žena. Jer u Beninu, kada one imaju primanja, sigurno će se brinuti za djecu i muževe. Naprotiv, kada muškarci imaju, nije sigurno da će se brinuti za djecu i žene. Muževi često idu u kafiće i potroše novac bezveze, kako bi se pravili važnima; - da se napuštenim ženama koje nemaju posao i žive teško, omogući kupovine materijala za izradu rukotvorina. Prodajom istih one mogu prehraniti svoju djecu. Žene će dobiti otprilike 300 kuna kao pomoć da mogu kupiti materijal za rukotvorine koje će prodavati na tržnici ili po kućama.
Ukoliko ostane sredstava dio će se namijeniti i za djecu koja su već starija i koja više ne mogu ići u školu. Osigurala bi im se stručna praksa kako bi se što kvalitetnije obučili za određeno zanimanje.
Veliko HVALA SVIM našim misijskim volonterima bez kojih bi ova i druge misijske akcije bile nezamislive.
darove za Benin možete ostaviti u posebno označene kutije koje se nalaze na našim misijskim štandovima. Na istu nakanu tamo možete pronaći paketiće s domaćim kolačima, tjesteninom te raznim rukotvorinama.

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 17:00 do 18:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr