Bend mladih "Mir"

Na inicijativu tadašnjeg župnika preč. Ivana Varoščića, 19. rujna 2005. okupila se skupina od 10 mladih župljana pod stručnim vodstvom gospodina Pere Galića, frontmana rok sastava Opća opasnost. Već na Badnjak te iste godine svirali su i pjevali na „Maloj“ polnoćki te od tada nastavili animirati misno pjevanje na Večernjim svetim misama.
Tijekom godina koje su slijedile imali su puno zapaženih nastupa u župi, ali i šire: Vukovar, Velika Gorica, Zagreb, Gospić, Split te u BiH i Srbiji. Najveći uspjeh benda svakako je njihov nosač zvuka pod nazivom „Za Tobom, Isuse“ koji je izašao u proljeće 2011. Od zapaženijih gostovanja treba spomenuti tri nastupa na Bonofestu u Vukovaru te dva nastup na Uskrs festu u Zagrebu.
Bend i danas, nakon skoro 13 godina redovito animira misno pjevanje na nedjeljnim misama u potpuno izmijenjenom sastavu, dok su članovi prve postave i danas angažirani mladi vjernici u župama Zagreba gdje žive i studiraju, ali im je zapjevati i zasvirati u svojoj župi još uvijek najveća čast i radost – Bogu na slavu.

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
E: zupa1.zupanja@gmail.com
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr