Župne obavijesti 25 nedjelja kroz godinu

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 19. rujna do 26. rujna 2021.

Sveci, vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA 19. rujna 25 nedjelja kroz godinu KATEHETSKA NEDJELJA
8,30 sati + Anto Pejić
10,30 sati Za župljane
18,30 sati + Mato Baotić

PONEDJELJAK 20. rujna
18 sati + Ignac, Marica i Josip Vremarić

UTORAK 21. rujna sv. Matej, ap. i ev. - Crkveni god u Štitaru
18 sati + Marija i Đuro Jakobović

SRIJEDA 22. rujna
18 sati + Lovro Oršolić (Stanić)

ČETVRTAK 23. rujna sv. Pio iz Pietrelcine, r.
18 sati + Andrija Bušić (Karaman)

PETAK 24. rujna
18 sati + Anto i Danica Martinović i + iz ob. Martinović

SUBOTA 25. rujna
8 sati + Biljana Šimunović

NEDJELJA 26. rujna 26 nedjelja kroz godinu sv. Kuzma i Damjan
9 sati + Ilija Lacić
10,30 sati Za župljane
18 sati + Đuro i Ruža Šutalo

Ispovijed je u župnoj crkvi svakog dana prije sv. mise iza glavnog oltara. Kada iza glavnog oltara vidite upaljeno svjetlo pristupite kroz sredinu.
Ispovijed traje do pred početak sv. mise ili do molitve Očenaša kada drugi svećenik ne sudjeluje na sv. misi.
Prolazeći pokraj župne crkve zaustavi se u kratkoj osobnoj molitvi.

Krštenje
Danas su u našoj župi po vjeri roditelja kršteni:
Matej i Ivana Jelenić, sin i kći (blizanci) Matije i Katarine r. Bošnjak.
Obitelji čestitamo, s molitvom za vjerodostojno svjedočenje životne vjere!

Ukop
Moleći milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju, sahranjen je:
u srijedu 15. rujna Mato Brkić (1941.);
Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

Pobožnost sv. Josipu
u Godini sv. Josipa danas 19. dana mjeseca rujna, podno lika sv. Josipa, prije završnog blagoslova svih sv. misa toga dana izmolit ćemo litanije i posvetnu, a krunicu sv. Josipu u čas prije nedjeljne večernje svete mise.

Katehetska nedjelja i Blagoslov svih školaraca
danas na sv. misi u 8,30 sati obilježavamo Katehetsku nedjelju. Tom prigodom spomenut ćemo se početka školske godine, te ujedno najaviti početak nove katehetske godine u našoj župi.
Pozivamo sve učenike i nastavnike osnovne i srednjih škola da zajedno zazovemo Duha Svetoga. Na kraju sv. mise zazvat ćemo blagoslov na sve učenike te blagosloviti njihove torbe, napose mislimo ovdje na naše prvašiće.

Promjena termina misa
zbog epidemioloških mjere željeli bi nedjeljne sv. mise što duže imati na vanjskom oltarnom prostoru. Ulaskom u župnu crkvu, prema sadašnjim pokazateljima trebat ćemo se ponašati kao u svim drugim zatvorenim prostorima. Stoga od sutra mijenjamo termine početka tjednih i nedjeljnih sv. misa. Novi raspored je:
- radnim danom sv. mise su u 18 sati, a subotom u 8 sati;
- nedjeljnom u 9, u 10,30 i 18 sati (od 24. listopada misa u 7,30 sati).

Susret roditelja i učenika 1. r. SŠ
pozivam roditelje i buduće kandidate za sakrament krizme na susret danas, 19. rujna poslije večernje sv. mise. Na susret su pozvani učenici 1 r. SŠ i svi koji prošlih godina neredovitošću dolazaka nisu željeli primiti sakrament.

Predstavljanje knjige
Matica Hrvatska ogranak Vinkovci, u velikoj dvorani našeg Pastoralnog centra u ponedjeljak 20. rujna s početkom u 19 sati, u suradnji s Hrvatskom družbom povjesničara predstavlja knjigu Jasenovac i poslijeratni jasenovački logori Geostrateška točka velikosrpske politike i propagandni ... autora Stipe Pilića i mr. sc. Blanke Matković.

Župni Caritas
Zauzetošću volontera vrata našeg Župnog Caritasa otvorena su svakog utorka: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati.
Zbog negativnih iskustava donaciju odjeće i obuće možete donijeti i predati
samo volonterima osobno. Ukoliko je isto neupotrebljivo neće se preuzeti. Žalosno je što ostavljate odjeću pred ulazom, jer se ista u vrećama ovlaži, te ju nažalost moramo baciti.
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i pridruži nam se!

Misijski susret
u utorak 21. rujna poslije večernje svete mise članovi naše Misijske skupine imat će pripremni susret za Misijsku nedjelju. Pridruži nam se svojim volontiranjem!

Susret kateheta i vjeroučitelja
radi definiranja rasporeda katehetskih susreta pozivam sve katehete na susret koji će se održati u Pastoralnom centru u utorak 21. rujna u 19,30 sati.
katehete trebaju ponijeti prošlogodišnje preuzete udžbenike i prozivnike.

Upis vezanih misnih nakana
upis vezanih misnih nakana (na neki datum) za listopad, studeni i prosinac je u srijedu 23. rujna od 16 sati. Toga dana nakanu mogu upisati samo oni koji u proteklim mjesecima nisu ubilježili nakanu i ako osobno dođu. Taj dan nakanu nije moguće upisati prije naznačene satnice ili telefonom. Dok sutradan to već možete učiniti i telefonom (ako ostane slobodnih termina). Unaprijed hvala, što ćete kod upisa pokazati strpljivost i razumijevanje za druge. Svi koji su prije već upisali svoje dvije nakane ili imaju više od dvije, iste mogu upisati u nevezane koje šaljemo za Đakovo.

Tečaj priprave za brak
Ovaj tjedan su na Tečaju priprave za brak preostala predavanja koja će biti u srijedu, četvrtak i petak s početkom u 19,30 sati. Predavanja su u velikoj dvorani Pastoralnog centra. Ne zaboravimo ponijeti potvrde o pohađanju.

Biblijska ura
nakon ljetne stanke nastavljamo Biblijsku egzegezu i promišljanje o misnim čitanjima nadolazeće nedjelje. Biblija, odnosno zapisana Božja riječ, potrebna je našeg razumijevanja kako bi Učitelja mogli uprisutniti u naš život. Uz svećenike DOĐI i ti na susret srijedu poslije večernje sv. mise.

Euharistijsko klanjanje
Spominjući se Isusovih riječi: I evo, ja sam s vama u sve dane do - svršetka svijeta, poniznom se vjerom zajedno poklonimo u četvrtak pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Tridesetminutno klanjanje je poslije sv. mise.

Susret krizmanika
pozivam krizmanike da u nedjelju 26. rujna poslije večernje svete mise ostanu na dogovoru za nedjelju predstavljanja.
Krizmanici ne zaboravite na potpise!

Glas koncila i župne obavijesti
Na našem stoliću za tisak nalaze se Župne obavijesti i ovotjedni Glas koncila u kojem pronađi poticaje za osobni duhovni rast.

Župna knjižnica
je za vas otvorena UTORKOM i PETKOM od 16 do 18 sati. U Hrvatskoj je 2021. godina proglašena Godinom čitanja uz slogan Čitajmo da ne ostanemo bez riječi. Za vjernika je Riječ pisana velikim slovom jer se odnosi na jedinog i pravog Učitelja. Nemojte propustiti da vas zapisana riječ ne potakne na osobni rast u vjeri.

Nedjelja Bračnih jubileja
3. listopada sv. misom u 10,30 sati obilježit ćemo Nedjelju bračnih jubileja. Kako je svaka obljetnica vrijedna spomena, pozivam sve bračne parove koji obilježavaju okrugli bračni jubilej 5, 10, 15, 20… i više godina braka (napose 25. i 50. godina), da se do nedjelje 26. rujna prijave u župni ured. Nemojmo oklijevati. Potaknimo jedni druge: muževi svoje žene, žene svoje muževe, djeca svoje roditelje. Bogu sigurno imamo na čemu zahvaliti.

Natječaj za stipendije
Nadbiskupijska zaklada Dr. Nikola Dogan do 10. listopada otvara natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj/akademskoj godini 2021./2022. Sve potrebne informacije i dokumentaciju koju treba ispuniti, potražite na web stranici Nadbiskupijskog Caritasa (http://caritas.djos.hr/?p=3718) ili skeniranjem QR-kod

Najava događanja
29. rujna sv. Mihael, Rafael i Gabriel, arkanđeli – Crkveni god u Cerni;
30. rujna sv. Jeronim, prez. i n.;
Nakana molitelja Žive krunice za listopad: za misijsko poslanje Crkve;
od 1. listopada započinju Listopadske pobožnosti; te je i Prvi petak (početak Velike devetnice Srcu Isusovu i prijavi se za jedan od 30-ominutnih termina večernjeg klanjanja pred Presvetim od svete mise do ponoći);
2. listopada je blagdan Anđela Čuvara - VEČER pjesme molitve i slavljenja s p. Ikom Mandurićem i Alanom Hržicom;
3. listopada je predstavljanje: prvopričesnika (na sv. misi u 9 sati) i krizmanika (na sv. misi u 18 sati).

Radno vrijeme župnog ureda
Kod prijave sakramenata ili ako vam je potreban neki dokument, prije dolaska u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u podnožju), kako bi vas traženo čekalo u uredu. Za kraće dolaske nije potrebna prethodna najava.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati – poslijepodne: od 17 do 18 sati

Svaku vašu molitvu i dar stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.
Moleći za zajednički rast u vjeri, vaši pastiri izriču vam veliko HVALA!
vlč. Matija Aušić, župni vikar
vlč. Robert Jugović, župnik

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 17:00 do 18:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr