Župne obavijesti - 28. nedjelja kroz godinu

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 10. listopada do 17. listopada 2021.

Sveci, vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA 10. listop. 28 nedjelja kroz godinu ŽUPANJSKE GLAZBENE VEČERI Nedjelja zahvalnica
9 sati + Marijan Živković
10,30 sati Za župljane
18 sati + Anka Živković

PONEDJELJAK 11. listop. sv. Ivan XXIII., p. ŽUPANJSKE GLAZBENE VEČERI
18 sati + Branko, Marija i Ante Plavčić

UTORAK 12. listop.
18 sati + Ivo, Zora i Antun Tomić

SRIJEDA 13. listop. Obljetnica posvete župne crkve početak devetnice sv. Ivanu Pavlu II., p.
18 sati + iz ob. Gagulić

ČETVRTAK 14. listop.
18 sati + Ivan Obradović

PETAK 15. listop. Sv. Terezija Avilska, dj. i n.
18 sati + Maja Aščić

SUBOTA 16. listop. sv. Marija Margareta Alacique, dj.
8 sati Na nakanu

NEDJELJA 17. listop. 29 nedjelja kroz godinu Svjedočanstva bogoslova
7,30 sati
9 sati Na nakanu
10,30 sati Za župljane
18 sati + Mato Brkić

Ispovijed je u župnoj crkvi svakog dana prije sv. mise iza glavnog oltara. Kada iza vidite upaljeno svjetlo pristupite kroz sredinu.
Ispovijed traje do pred početak sv. mise ili do molitve Očenaša kada drugi svećenik nije na oltaru.

Ženidbeni navještaj
U subotu 23. listopada u našoj župnoj crkvi sakramentalno će se vjenčati:
Dominik Lenić (sin Đure i Ane r. Kesegić, rođen 1997.) i Marina Leaković (kći Petra i Marije r. Knežević, rođena 1994.);
U subotu 23. listopada u župi Bošnjaci sakramentalno će se vjenčati:
Marko Gregorović (sin Ilije i Kate r. Kopić, rođen 1993.) i Martina Jovanović (kći Siniše i Marijane r. Šumanovac, rođena 1994.).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

Ukop
Moleći milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju, sahranjeni su::
u utorak 5. listopada Ilija Trlin (1938.);
u srijedu 6. listopada Pero Grgić (1942.);
u četvrtak 7. listopada Ivo Oršolić (1947.).
Pokoj vječni daruj im Gospodine!

Misa zahvalnica
na sv. misama današnje nedjelje, a svečanije na sv. misi u 10,30 sati, zahvaljujemo Bogu na svakom djelu naših ruku kao i na svim ubranim plodovima.
Svima zahvaljujemo na donesenim darovima i vama koji ste se obukli u narodne nošnje, kao i svim članovima naših KUD-ova. Veliko HVALA djelatnicima Muzeja i onima koji su im pritom pomogli da u Godini sv. Josipa prigodno ukrase našu župnu crkvu. U tu svrhu iskoristili su i sve vaše donesene darove. HVALA svima koji ste na bilo koji način doprinijeli da naša zahvala Bogu odiše pobožnošću i svečanošću.

Županjske glazbene večeri
jučer započete 11. Županjske glazbene večeri, danas i sutra(10. i 11. listopada) s početkom u 19 sati pozivaju nas na koncerte: u nedjelju bračni par Krešimir Starčević i Antonija Jurin Starčević iz Zagreba, također na flauti i klaviru, a u ponedjeljak možemo uživati u koncertu na klarinetu i klaviru u izvedbi David Kumpare i Sandra Vešligaja iz Pule.
Pandemija nam je uskratila mnoga uživanja, ponajviše u svim pogledima kulture, pa tako i u glazbi. Iskoristimo ovu priliku i ponovno uživajmo u zvucima klasične glazbe!
Zahvaljujemo koordinatorici Ani Zlatunić, voditeljici Glazbene škole Županja, na svemu što je učinila u pripremi i ostvarenju Glazbenih večeri.

Katehetski susreti
sutra, u ponedjeljak 11. listopada, je drugi tjedan naših redovitih katehetskih susreta u novoj katehetskoj godini. Na katehezu se upisuju djeca koja imaju adresu prebivališta na teritoriju naše župe, a svi drugi se trebaju javiti svome župniku.
Uz pridržavanje propisanih mjera te prema broju učenika, svakom
razredu smo dodijelili učionicu za katehezu. Raspored možemo vidjeti na oglasnoj ploči ili na župnoj web-stranici.
ukoliko pojedinom djetetu ili razredu bude određena nastave na daljinu, molimo roditelje, da o tome obavijeste katehetu ili župni ured.

Posveta župne crkve i početak devetnica sv. Ivanu Pavlu II.
u srijedu 13. listopada je blagdana posvete naše župne crkve, a ujedno i početak devetnice sv. Ivanu Pavlu II, papi. Poslije večernjih sv. misa, kod njegova kipa u našem dvorištu, izmolit ćemo svečeve litanije i primiti blagoslov.

Regionalni Susret volontera Caritasa
Regionalni susret volontera i djelatnika župnih Caritasa Županjskog i Drenovačkog dekanata održat će se u četvrtak 14. listopada s početkom u 16 sati u našem Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca. Pridružimo se ovom poslanju na dobrobit svih potrebitih.

Euharistijsko klanjanje
Spominjući se Isusovih riječi: I evo, ja sam s vama u sve dane do - svršetka svijeta, poniznom se vjerom zajedno poklonimo u četvrtak pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Klanjanje je u nastavku sv. mise.

Susreti mladih petkom
U petak 15. listopada 2021. nastavljaju se susreti mladih. Pozivamo sve mlade da nam se pridruže svakog petka u 20 sati.

Ministrantski susret
je u subotu 16. listopada s početkom u 18 sati. Prigoda je to da svojim dolaskom dosadašnji upisani ministranti potvrde svoj status, ali i da nam se priključe novi članovi. Ohrabrite ih!

Svjedočanstvo bogoslova
17. listopada na nedjeljnim sv. misama u 9; 10,30 i 18 sati osobna svjedočanstva o pozivu iznijet će bogoslovi iz Đakova. Toga dana, u našim škrabicama, možete ostaviti dar za potrebe njihova svakodnevnog uzdržavanja.

Listopadska pobožnost
mjesec listopad podsjeća nas na početke Crkve koja se okupljala oko Marije, Isusove i naše majke. Svakidašnjom molitvom krunice (ili barem samo jedne desetice) u župi ili u svom domu, sami ili s drugima, kroz listopada obnovi svoju spremnost na koju nas Marija potiče: Što god vam rekne, učinite!.

Đakonsko ređenje
Polaganjem ruku i posvetnom molitvom đakovačko-osječkog nadbiskupa mons. Đure Hranića danas (10. listopada) u đakovačkoj prvostolnici za đakone naše Nadbiskupije bit će zaređeni bogoslovi: Nikola Klemen (Đakovo 1), Stjepan Krešo (Tenja), Antun Nikolić (Otok), Bernard Prelčec (Valpovo) i Florijan Zagorščak (Privlaka). Za svetost njihova poziva i rada u žetvi Gospodnjoj, izmolimo po jednu Zdravo Mariju…

Hodočašće Gospi Brze Pomoći
u ponedjeljak 8. studenog paniramo se kao župa uputiti na hodočašće u
svetište Gospe Brze Pomoći u Slavonski Brod. Polazak je oko 15,15 sati ispred župne kuće. Misa je u 17 sati uz prigodu za ispovijed. Cijena puta je 40 HRK.

Audicija Band-a mladih „MIR“
Pozivamo mlade od 7. r. OŠ do 3. r. SŠ. da nam se pridruže, (napose svirači) i svi oni koji mogu svojim glasom obogatiti naša župna slavlja.
Tko pjeva dvostruko moli (sv. Augustin).

Župni Caritas
Zauzetošću volontera vrata našeg Župnog Caritasa otvorena su svakog utorka: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati.
Zbog negativnih iskustava donaciju odjeće i obuće možete donijeti i predati samo volonterima osobno. Ukoliko je isto neupotrebljivo neće se preuzeti. Žalosno je što ostavljate odjeću pred ulazom, jer se ista u vrećama ovlaži, te ju nažalost moramo baciti.
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i pridruži nam se!

Župna knjižnica
redovita dežurstva u župnoj knjižnici su UTORKOM i PETKOM od 16 do 18 sati. Za vjernika je Riječ pisana velikim slovom jer se odnosi na jedinog i pravog Učitelja. Ne propusti da te zapisana riječ ne potakne na osobni rast u vjeri.

Glas koncila i župne obavijesti
Na našem stoliću za tisak nalaze se Župne obavijesti i ovotjedni Glas koncila u kojem pronađi poticaje za osobni duhovni rast.

Najava događanja
18. listopada sv. sv. Luka, ev. i Dan saveza s Gospom Schontattskom;
19. listopada mjesečna pobožnost sv. Josipu, zaručniku BDM;
23. listopada uz priče iz Ruande susret s misionarom don Dankom Litrićem;
24. listopada Misijska nedjelja. Sv. mise u 9 i 18 sati predvodi don D. Litrić.

Radno vrijeme župnog ureda
Kod prijave sakramenata ili ako vam je potreban neki dokument, prije dolaska u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u podnožju), kako bi vas traženo čekalo u uredu. Za kraće dolaske nije potrebna prethodna najava.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati – poslijepodne: od 16,30 do 17,30 sati

Svaku vašu molitvu i dar stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.
Moleći za zajednički rast u vjeri, vaši pastiri izriču vam veliko HVALA!
vlč. Matija Aušić, župni vikar
vlč. Robert Jugović, župnik

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 17:00 do 18:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr