Župne obavijesti

od 27. lipnja do 4. srpnja 2021.

Sveci, vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA 27. lipnja Trinaesta nedjelja kroz godinu Misijska akcija Županjsko srce kuca za Benin
8,30 sati + iz ob. Antuna, Milke i Adama Bačića
10,30 sati Za župljane
18,30 sati + Pejo i Luja Jović

PONEDJELJAK 28. lipnja Sv. Irenej Lionski, biskup i mučenik
nema sv. mise

UTORAK 29. lipnja
18,30 sati + Petar, Josip i Matilda Rimoldi

SRIJEDA 30. lipnja
18,30 sati + Pero i Manda Ivančičević

ČETVRTAK 1. srpnja
18,30 sati +iz. ob. Stjepana Antolovića i Petra Lešića

PETAK 2. srpnja Prvi petak u srpnju
18,30 sati + Stjepan Goda

SUBOTA 3. srpnja Sv. Toma, apostol Dan molitve za svećenička zvanja
8,30 sati na nakanu

NEDJELJA 4. srpnja Četrnaesta nedjelja kroz godinu sv. Elizabeta Portugalska
8,30 sati +iz ob. Vinka Silađeva
10,30 sati Za župljane
18,30 sati Na zahvalu sv. Antunu

Ispovijed je u župnoj crkvi svakog dana prije sv. mise iza glavnog oltara. Kada vidite upaljeno svjetlo pristupite kroz sredinu crkve.
Prolazeći pokraj župne crkve zaustavi se u kratkoj osobnoj molitvi.

Krštenje
Ovaj vikend u našoj župnoj crkvi kršteni su:
Frane Peršić, sin Danijela i Ljubice r. Blaževac;
Marino Župarić-Aničić, sin Dominika i Janje r. Matošević.
Obiteljima čestitamo, s molitvom za vjerodostojno svjedočenje životne vjere!

Ženidbeni navještaj
U petak 9. srpnja u našoj župnoj crkvi sakramentalno će se vjenčati:
Mario Jakšić (sin Nike i Ruže r. Belac, rođen 1988.) i Tihana Špionjak (kći Dragana i Zorice r. Vinković, rođena 1994.).
Ivan Prgić (sin Franje i Nade r. Ilišević, rođen 1997.) i Sanja Šikanić (kći Branka i Suzane r. Mijatović, rođena 1999.)
Petar Čondić (sin Radoslava i Željane r. Kekez, rođen 1994.) i Vlatka Luić (kći Josipa i Dragice r. Mutabdžić, rođena 1988.)
U subotu 10. srpnja u našoj župnoj crkvi sakramentalno će se vjenčati
Tomislav Ivanković (sin Zlatka i Ljiljane r. Kovačević, rođen 1995.) i Marija Miličić (kći Ivice i Ivane r. Anić, rođena 1997.).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

Župna ljetna shema
zbog odlaska na godišnje odmore od 28. lipnja pa do kraja kolovoza ponedjeljkom neće biti tjednih svetih misa. To se ne odnosi kada su ponedjeljkom blagdane i svetkovine.
iz istih razloga u navedenom periodu dosadašnja praksa ISPOVJEDANJA za vrijeme nedjeljnih svetih misa neće biti. Planirajmo pristupati sakramentu Pomirenje i od Boga milost oproštenja grijeha moliti u danima kroz tjedan.

Misijska akcija – Županjsko srce kuca za Benin
Zahvaljujući članovima naše župne misijske skupine i svima vama koji ste se tijelom i dušom dali da ovaj dan bude uspješan, danas skupljamo novac za siromahe u Beninu.
Prošle godine smo to učinili za školovanje djece u Beninu. Ove godine, sve što prikupimo bit će namijenjeno za pomoć udovicama i djevojkama koje više ne idu u školu (u Beninu se redovito školovanje plača), da nauče nešto praktično raditi kako bi se kasnije u životu lakše osamostalile.
Od prikupljenog vašeg dara planiramo: - pomoći obuke barem 20 žena. Jer u Beninu, kada one imaju primanja, sigurno će se brinuti za djecu i muževe. Naprotiv, kada muškarci imaju, nije sigurno da će se brinuti za djecu i žene. Muževi često idu u kafiće i potroše novac bezveze, kako bi se pravili važnima; - da se napuštenim ženama koje nemaju posao i žive teško, omogući kupovine materijala za izradu rukotvorina. Prodajom istih one mogu prehraniti svoju djecu. Žene će dobiti otprilike 300 kuna kao pomoć da mogu kupiti materijal za rukotvorine koje će prodavati na tržnici ili po kućama.
Ukoliko ostane sredstava dio će se namijeniti i za djecu koja su već starija i koja više ne mogu ići u školu. Osigurala bi im se stručna praksa kako bi se što kvalitetnije obučili za određeno zanimanje.
Veliko HVALA SVIM našim misijskim volonterima bez kojih bi ova i druge misijske akcije bile nezamislive.
darove za Benin možete ostaviti u posebno označene kutije koje se nalaze na našim misijskim štandovima. Na istu nakanu tamo možete pronaći paketiće s domaćim kolačima, tjesteninom te raznim rukotvorinama.
blagoslov naših motornih vozila bit će na kraju sv. mise u 10,30 sati. Ponesite ključeve koje će te u trenutku blagoslova držati na svom dlanu.

Kateheza za 1 r. SŠ
Iskreno pohvaljujem sve učenika koji svojim dodatnim redovitim dolascima žele nagodinu posta kandidati za primanje sakramenta Potvrde. Vjerujem da će ustrajnošću zadržati ozbiljnost dolaska na katehetske susrete do 9. srpnja.
UVJETI: - svaki dana moraju doći na sv. misu i sjesti u prvu klupu ispred oltara; - doći na katehezu koja će biti nakon svete mise svaki drugi dan.

Svećeničko ređenje u Đakovo
u utorak 29. lipnja, na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua, polaganjem ruku i posvetnom molitvom za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije zaredit će: - Brunu Diklića iz Župe sv. Dominika Savija u Sl. Brodu, - Roberta Erka iz Župe sv. Mihaela arkanđela u Osijeku, - Krešimira Iljazovića iz Župe sv. Leopolda Mandića u Sl. Brodu i - Marka Obradovića iz Župe sv. Andrije apostola iz Andrijaševaca. Sveta misa je u 10,30 sati.
Kako za odlazak na ređenje bilo samo nekoliko zainteresiranih zajedničkog odlaska neće biti.

Živa krunica
Nakana molitelja Žive krunice u srpnju je: za nova svećenička i redovnička zvanja iz naše župe. Započni mjesec s odlukom da se priključiš molitvi samo jedne desetice dnevno (manje od 5 min). ODVAŽNO!

Večernje Euharistijsko klanjanje
na prvi petak od srpnja do listopada, kao i prošle godine, zadržat ćemo naše večernje klanjanje od sv. mise do ponoći. Prijavimo se pojedinačno, obiteljski ili zajednice… na 30-ominutno osobno bdijenje pred Presvetim. U župnom uredu ubilježi se za termin bdijenja. Potaknimo jedni druge te ih povedimo u zajedništvo s Gospodinom.

Prva subota
u našoj Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, svake prve subote u mjesecu, spominjemo se Isusove oporuke koju je ostavio svojim učenicima kroz sva vremena: molite Gospodara da pošalje radnika u žetvu svoju. Molimo za odvažnost naših mladih koje Bog poziva, da se i odazovu.

Glas koncila
Sa stolića za tisak uzmi Glas koncila i upoznaj se sa svjedočanstvima i novostima iz života Crkve, te otkrij poticaj za osobni rast u vjeri.

Župni Caritas
Naš Župni Caritas od ovoga tjedna nastavlja s redovitim dežurstvom svakog utorka: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati.
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i pridruži nam se!

Naknadni blagoslov obitelji
ovih dana nekoliko obitelji koje su došle na odmor u svoj grada, priupitalo je za NAKNADNI BLAGOSLOV. Uz prethodnu prijavu u župnom uredu rado ćemo pohoditi svaki vaš dom.

Molitva za svećenička i redovnička zvanja
Gospodine Isuse, po tebi je stvoren i posvećen svijet: molimo te, obnovi u cijeloj Crkvi vjeru i zanos svojih učenika. Pomozi nam da u današnjem svijetu stvaramo plodno ozračje za dijalog s tobom - vječnim Učiteljem života i istinske sreće. Oslobodi nas površnosti i tvrdoće srca, da većom jasnoćom zasine ljubav i životno predanje onih koje si posebnim pozivom izabrao za rast Crkve i posvećenje svijeta. Našu Đakovačko-osječku nadbiskupiju blagoslovi mladićima i djevojkama koji u krilu naših obitelji i naših zajednica iskreno i radosno prihvaćaju tvoj dar svećeničkog i redovničkog poziva. Sve nas otvaraj poticajima svoga Duha, da zajedništvom i bogatstvom službi objavljujemo spasenje i vječnu ljubav dobrog Nebeskog Oca. Amen.

Najava događanja
5. srpnja sv. Ćiril i Metoda, slavenski apostoli;
9. srpnja bl. Marija od Propetog Isusa Petković, red.;
10. srpnja sv. Benedikt, opat – zaštitnik Europe.

Radno vrijeme župnog ureda
Kod prijave sakramenata ili ako vam je potreban neki dokument, prije dolaska u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u podnožju), kako bi vas traženo čekalo u uredu. Za kraće dolaske nije potrebna prethodna najava.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati – poslijepodne: od 17 do 18 sati
Utorak, 29. lipnja, župni ured neće raditi

Svaku vašu molitvu i dar stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.
Moleći za zajednički rast u vjeri, vaši pastiri izriču vam veliko HVALA!
vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 17:00 do 18:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr