Župne obavijesti - ISUS KRIST – KRALJ SVEGA STVORENJA, Svjetski dan mladih

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 21. do 28. studenoga 2021.

Sveci, vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA 21. stud. ISUS KRIST – KRALJ SVEGA STVORENJA Svjetski dan mladih
7,30 sati + iz ob. Vukorepa
9 sati + Pavle i Magdalena Valent
10,30 sati Za župljane
18 sati + iz ob. Džaja

PONEDJELJAK 22. stud. Sv. Cecilija, dj. i mč. - zaštitnica pjevača
18 sati + Rajko Spajić

UTORAK 23. stud. Sv. Klement I., p.
18 sati + iz ob. Verković i Samardžija

SRIJEDA 24. stud. Sv. Andrija Dung Lac i drugovi, mč.
18 sati + iz ob. Mate Pranjić i + iz ob. Stane Lucić

ČETVRTAK 25. stud. Sv. Katarina Aleksandrijska, dj. i mč.
18 sati + Katica Štimec i + iz ob. Štimec

PETAK 26. stud.Sv. Konrad i Gebhard, mč.
18 sati + Antun Nikolić

SUBOTA 27. stud. Gospa od čudotvorne medaljice
8 sati+ Ivo, Luca i Anto Pejić

NEDJELJA 28. stud. PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA
7,30 sati Na nakanu
9 sati + Franjo Peršinović
10,30 sati Za župljane
18 sati + Ivan i Katarina Stipanović

Ispovijed je u župnoj crkvi svakog dana prije sv. mise iza glavnog oltara. Kada vidite upaljeno svjetlo pristupite kroz sredinu crkve. Ispovijed traje do pred početak sv. mise ili kada ispovjednik nije za oltarom do molitve Oče naš...
Prolazeći pokraj župne crkve zaustavi se u kratkoj osobnoj molitvi.

Krštenje
U našoj župnoj crkvi kršten je:
Luka Anić, sin Jure i Lidije r. Lešić.
Obitelji čestitamo, s molitvom za vjerodostojno svjedočenje životne vjere!

Ukop
Moleći milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju, sahranjen je:
u srijedu 17. studenog Ivan Poredski (1932.);
Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

Svetkovina Krista Kralja – Svjetski dan mladih
Ustanovljenje Svjetskog dana mladih bila je proročanska intuicija sv. Ivan Pavla II. Nastavljajući tu tradiciju ove godine na svetkovinu Krista Kralja papa Franjo mladima je uputio sljedeći poticaj:
Prihvatite Krista! Prihvatite ga kao Kralja u svoj život! On je kralj koji je došao spasiti! Bez njega nema istinskoga mira, nema istinskoga unutarnjeg pomirenja i istinskoga pomirenja s drugim ljudima. Crkva čeka tvoj iskorak!

Prodaja svijeća za akciju Jedna svijeća za topli dom
i ove nedjelje volonteri župnog Caritasa prodaju svijeće za akciju Jedna svijeća za topli dom. Nakana je da što više prikupimo sredstava za kupovinu ogrijeva za potrebite naše župe. Kako nikada nemamo dovoljno sredstava da svima omogućimo kupovinu dva kubna metra drva, domišljatost naših volontera zasukala je rukave i izradila svijeće. Svijeće su izrađene od pčelinjeg voska, a vaš dar od 8 HRK za jednu svijeću bit će namijenjen u već spomenutu nakanu.

Smotra zborova U spomen na žrtve Vukovara
u nedjelju 21. studenog u 19 sati, u Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca, mješoviti zbor KUU “Kristal-Sladorana”, domaćin je smotre zborova pod nazivom U spomen na žrtve Vukovara. Uz organizatore na smotri sudjeluju gosti iz Nove Gradiške, Cernika, Davora i pjevačka skupina Mustre. Dobro došli!

Katehetski susreti
Ovaj tjedan nastavljamo s redovitim katehetskim susretima za sve uzraste, koji u protekla dva tjedna zbog nastave na daljinu, nisu bili. Raspored je na našoj oglasnoj ploči.

Paljenje prve adventske svijeće
okupljeni oko kipa sv. Ivana Pavla II. u predvečerje prve nedjelje došašća, u subotu 27. studenog u 18 sati, uz kratko molitveno bdijenje. Prvo ćemo blagoslovit sve naše obiteljske adventske vijence, a onda na našem župnom adventskom vijencu, upaliti prvu adventsku svijeću.
Ponesimo na blagoslov svoje obiteljske vjenčiće, ali i stvorimo odluku po kojoj će vrijeme Došašća biti duhovno korisno, a time i blagoslovljeno.
Zornice i večernice – dvije svete mise u Došašću snaga vjere u vremenu Došašća očituje se po odluci da kroz četiri tjedna, činimo žrtvu u redovitom pohađanju misa zornica u 6 sati ili večernjica u 18 sati. Ovo sveto vrijeme iščekivanje, bdijenja i redovitosti potiče naš duh na Kristoliku osjetljivost prema potrebitima. Tako ćemo u prvom tjednu došašća na zornicama prikupljati priloge za ogrjev našim potrebitim župljanima.

sv. Nikola – izrada likovnih uradaka
u našoj župi planiramo prigodni program dočeka omiljenog gosta djece, sv. Nikole. Za prigodni program želimo napraviti izložbu likovnih radova predškolske djece i one do 4. r. OŠ. Tema radova je sv. Nikola. Više o programu koji će se održati u nedjelju, 5. prosinca u 15 sati na vanjskom oltarnom prostoru, znat ćemo sljedeće nedjelje. Djeco izvadimo flomastere i masne bojice, zašiljimo olovke i bojice, zamutimo tempere i vodene boje te pazimo na urednost prostorije u kojoj radite svoj crtež.

Euharistijsko klanjanje
Poniznom se vjerom zajedno poklonimo u četvrtak pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Klanjanje je u nastavku sv. mise.

Podjela sakramenata odraslima
Sakramenti nam omogućavaju da kroz život hodamo s Bogom u punini darovane milosti. Da bi živeći tu milost djelima je i svjedočili, pozivam odrasle vjernike koji nemaju sve sakramente, a vape za sakramentalnim životom (bilo da je riječ o sakramentima kršćanske inicijacije ili nedostatku crkvene ženidbe) da se jave u župni ured. Potaknite i ohrabrite svoje ukućane, prijatelje ili znance koji zbog nekog razloga nemaju puninu sakramenata. ODVAŽNO, dođite!

Prijava za ogrjev
Molimo naše župljane koji su u potrebi da do 3. prosinca dođu u župni ured i popune prijavu za ogrjev. Surađujući s institucijama u Gradu, prioritet su osobe i obitelji bez primanja, odnosno prema primanjima po članu obitelji. Kako uvijek postoje oni kojima nismo u mogućnosti pomoći, a da ih ima što manje, molim sve Vas župljane da se prema svojim mogućnostima uključite u ovu akciju. Veliko HVALA onima koji već jesu.

Susret čitača
u pripremi za vrijeme Došašća, pozivam sve naše liturgijske čitače na susret u petak 27. studenoga nakon večernje svete mise. Poziv se odnosi i na vas koji samozatajno čekate da učiniti nešto dobro za naše župne susrete. DOĐI!

Prijava bolesnika za ispovijed
molimo članove obitelji, prijatelje i susjede da sve nepokretne župljane do konca tjedna prijave u župni ured. Nemojmo dopustiti da bolesne osobe u svojem trpljenju ne prime milost sakramenata. Dan prije dolaska svećenika iz župnog ureda će vam potvrditi hoće li svećenik pohoditi nemoćne prijepodne (od 8,30 do 12 sati) ili poslijepodne (od 15,30 do 17 sati).

Hvala za darovane borove
za izradu našeg ovogodišnjeg vanjskog adventskog vijenca i ukrašavanje župnog dvorišta zahvaljujemo obiteljima Vučićević (Lj. Gaja 47) i Baotić (B.
Radića 92) na donaciji borova. Veliko HVALA!

Obnova podrumskog prostora za zbor mladih MIR
Hvala svima koji ste darivali za pokrivanje troškova sanacije štete od poplave za prostoriju zbora mladih MIR. Veliko HVALA!

Župni Caritas
Zauzetošću volontera vrata našeg Župnog Caritasa otvorena su svakog utorka: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati.
Zbog negativnih iskustava donaciju odjeće i obuće možete donijeti i predati samo volonterima osobno. Ukoliko je isto neupotrebljivo neće se preuzeti. Žalosno je što ostavljate odjeću pred ulazom, jer se ista u vrećama ovlaži, te ju nažalost moramo baciti.
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i pridruži nam se!

Župna knjižnica
redovita dežurstva u župnoj knjižnici su UTORKOM i PETKOM od 16 do 18 sati. Za vjernika je Riječ pisana velikim slovom jer se odnosi na jedinog i pravog Učitelja. Ne propusti da te zapisana riječ ne potakne na osobni rast u vjeri.

Glas koncila i župne obavijesti
Na našem stoliću za tisak nalaze se Župne obavijesti i ovotjedni Glas koncila u kojem možeš pronaći poticaje za osobni duhovni rast.

Katolički kalendari za 2022.
u župnom uredu možete nabaviti jednolisne i dvanaestolisne kalendare za nadolazeću 2022. godinu.

Najava događanja
30. studenog sv. Andrija, ap. i mč.;
nakana molitelja žive krunice za prosinac: za sve Caritasove volontere i dobrotvore;
3. prosinca je treći petak velike devetnice Srcu Isusovu i noćno klanjanje;
4. prosinca sv. Barbara, mč. i dan molitve za svećenička i redovnička zvanja.

Radno vrijeme župnog ureda
Kod prijave sakramenata ili ako vam je potreban neki dokument, prije nego dođete u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u podnožju), kako bi vas traženo čekalo u uredu. Za kraće dolaske nije potrebna prethodna najava.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati – poslijepodne: od 16,30 do 17,30 sati

Svaku vašu molitvu i dar stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.
Moleći za zajednički rast u vjeri, vaši pastiri izriču vam veliko HVALA!
vlč. Matija Aušić, župni vikar
vlč. Željko Grigić, past. suradnik
vlč. Robert Jugović, župnik

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr