Župne obavijesti - 25. nedjelja kroz godinu

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 18. rujna do 25. rujna 2022.

Vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA    18. rujna    25. nedjelja kroz godinu Katehetska nedjelja sv. Josip Kupertinski, r.
8,30 sati    + Ilija Vuković 
10,30 sati    za župljane
18,30 sati    + Tomislav Grgić

PONEDJELJAK    19. rujna    Posvetni dan sv. Josipu
18,30 sati    sv. Josipu na nakanu molitelja

UTORAK    20. rujna    
18,30 sati    + Petar i Eva Arnold

SRIJEDA    21. rujna    Sv. Matej, ap. i ev. CRKVENI GOD U ŠTITARU
8,30 sati    + Biljana Šimunović

ČETVRTAK    22. rujna    
18,30 sati    + Franjo Bezjak i + Ilija i Lucija Oršolić

PETAK    23. rujna    Sv. Pio iz Pietrelcine, r.
18,30 sati    + iz ob. Kopić i Benković

SUBOTA    24. rujna    
18,30 sati    + Ivo i Manda Knežević-Nedić

NEDJELJA    25. rujna    26. nedjelja kroz godinu Nedjelja bračnih jubileja Predstavljanje krizmanika
8,30 sati    + Ivo i Ljubica Klaić
10,30 sati    za župljane 
18,30 sati    + Ilija Lacić

Ispovijed je u župnoj crkvi radnim danom prije sv. mise. Kada i gdje vidite upaljeno svjetlo pristupite. Ispovijed traje do pred početak sv. mise ili kada ispovjednik nije za oltarom do molitve Oče naš... 

KRŠTENJE
Danas je u našoj župi kršten:
Anto Martinović, sin Christopha Martinovića i Martine r. Lešić.
Obitelji čestitamo, s molitvom za vjerodostojno svjedočenje životne vjere! 

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ
U subotu 1. listopada u našoj župnoj crkvi sakramentalno će se vjenčati:
 Josip Valenčak (sin Ivice i Ljubice r. Lovošević, rođen 1993.) i Magdalena Kovačević (kći Dragana i Đurđice r. Lončarević, rođena 1994.).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

KATEHETSKA NEDJELJA I BLAGOSLOV SVIH ŠKOLARACA
 sv. misom u 8,30 sati obilježavamo Katehetsku nedjelju. Tom prigodom spomenut ćemo se početka školske godine, te najaviti početak nove katehetske godine u našoj župi. 
 Pozivamo sve učenike i nastavnike osnovne i srednjih škola da zajedno zazovemo Duha Svetoga. Na kraju sv. mise zazvat ćemo blagoslov na sve učenike te blagosloviti njihove torbe, napose mislimo ovdje na naše prvašiće.
 novi oblik katehetske formacije za uzraste 5., 6., 7. i 8. razreda bit će po interesnim skupinama. Interesne skupine za 5. i 7. razrede bit će: kreativna, dramsko-scenska i misijska, a za 6. i 8. razrede su: animatori, caritas i novinarstvo. Sljedeće nedjelje prema navedenim razredima moći ćete preuzeti izborni letak kojeg će trebati popuniti odabirući od 1 do 3 ponuđene interesne skupine. Kako svaka interesna skupina može imati 35 članova, kada se prema prvom prioritetu popuni broj sudionika, osoba će biti uključena u sljedeću slobo-dnu interesnu skupinu prema iskazanoj zainteresiranosti. Povezanost razreda oda-bran je prema smjenskom pohađanju nastave u OŠ. Detaljnije sljedeće nedjelje.

POSVETNI DAN SCHONSTATTSKOJ GOSPI
 danas je posvetni dan Schonstattskoj Gospi i Sat saveza. Pred kraj svake svete mise izmolit ćemo posvetnu molitvu predanja Majci Triput Divnoj.

PRVOPRIČESNICI
 u ponedjeljak 19. rujna prvopričesnički razredi 3. B i 3. C imaju susret radi dogovora za predstavljanje prvopričesnika (2. listopada) te prikupljanja fotografija za prvopričesnički pano. Termini su za 3. B u 15 sati, a 3. C u 16 sati.
 Upisnice se nalaze na stoliću za tisak. 

POSVETNI DAN SV. JOSIPU
 sutra, 19. dana u mjesecu rujnu molimo sv. Josipa za potrebe naših obitelji, kao i za vlastiti rast u vjeri. Sv. misa toga dana je na nakanu molitelja vjenčića prečistog srca Josipova. Prije sv. mise molimo krunicu sv. Josipu, a litanije pred kraj. Očevi, po uzoru na sv. Josipa ovu pobožnost potaknite u svojoj obitelji.

UPIS VEZANIH MISNIH NAKANA
 upis vezanih misnih nakana (na datum) za listopad, studeni i prosinac je u utorak 20. rujna od 16 sati. Nakane nije moguće upisati prije naznačene satnice (pa ne zovite ni telefonom). Toga dana samo oni župljani koji u proteklim mjesecima nisu ubilježili ni jednu nakanu, osobno mogu upisati. Već sutradan, ako ostane slobodnih termina, možete upisati i telefonom (ako ostane slobodnih termina). Unaprijed hvala, što ćete kod upisa pokazati strpljivost i razumijevanje za druge. Svi koji su dosad ili na dan upisa upisali svoje dvije nakane, ostale mogu upisati u nevezane koje šaljemo za Đakovo.

BIBLIJSKA URA
 u srijedu poslije večernje sv. mise (oko 19,15 sati) promišljajmo o smislu i povijesnim okolnostima nastanka nedjeljnih misnih čitanja. DOĐI i ti kako bi svojim promišljanjem obogatio druge, a sam bio obogaćen promišljanjima drugih.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE 
 poput apostola okupimo se u zajedništvu Euharistijske prisutnosti živoga Boga, te mu se u poniznosti vjeri poklonimo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Klanjanje je u četvrtak u nastavku večernje sv. mise.

SUSRET KRIZMANIKA I RODITELJA
 pozivam buduće krizmanike i njihove roditelje da u petak 23. rujna dođu na dogovor o nastavku priprave za primanje sakramenta svete Potvrde (Krizme). Susret je u velikoj dvorani pastoralnog centra u 19 sati. 
 predstavljanje krizmanika je u nedjelju 25. listopada na večernjoj misi.

OBLJETNICA OSNUTKA SPECIJALNE POSTROJBE DELTA
 u subotu 24. rujna obilježit ćemo 31. obljetnicu osnutka specijalne postrojbe Delta-Županja. Obljetnica će se obilježiti polaganjem vijenaca i molitvom kod spomen obilježja poginulih branitelja Županjske Posavine te sv. misom u 11 sati u župnoj crkvi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja.

SUSRET ČLANOVA ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA
Susret članova Župnog pastoralnog vijeća je subotu 24. rujna s početkom u 19 sati. Susret je u župnoj kući.

NEDJELJA BRAČNIH JUBILEJA
 sljedeće nedjelje, 25. rujna, sv. misom u 10,30 sati obilježit ćemo Nedjelju bračnih jubileja. Prijaviti se možete u župnom uredu još danas i u ponedjeljak. Nemojmo oklijevati. Potaknimo jedni druge: muževi svoje žene, žene svoje muževe, djeca svoje roditelje. Bogu sigurno imamo na čemu zahvaliti. 
 prijavljene parove pozivam na kratki susret u subotu, 24. rujna u 10 sati.

SUSRET RODITELJA I UČENIKA 1. R. SŠ
 pozivam sljedeće nedjelje (25. rujna) poslije večernje sv. mise, roditelje i učenike 1 r. SŠ i sve koji prošlih godina neredovitošću dolazaka na katehezu nisu željeli primiti sakrament Svete Potvrde. Susret je u pastoralnom centru.
 Upisnice za prvu godinu pripravnika za sakrament krizme nalaze se na stoliću za tisak. 

MLADI NA SHKM U BJELOVARU
 Jučer, u subotu 17. rujna, 62-oje mladih sudjelovalo je na susretu Hrvatske katoličke mladeži u Bjelovar. Hvala roditeljima na podršci, a mladima na strpljivom podnošenju kiše, na discipliniranom ponašanju i pedantnosti u poštivanju zajedničkih dogovora. U Županju smo se vratili oko 23,30 sati.

HODOČAŠĆE SV. JOSIPU
 s radošću pozivamo na susret molitelja, voditelja i duhovnika svih vjenčića Prečistog Srca Josipova. Susret će se održati 15.10.2022. u Svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Ukratko, okupljanje se predviđa do 9 sati, iza toga je nagovor, pobožnost sv. Josipu, pa sv. misa sa završnim klanjanjem u 14 sati i još ponešto. Prijavimo se u našem župnom uredu kako bi osigurali svoje mjesto. Na bazi od 50 hodočasnika cijena puta je oko 150 HRK (ovisit će o broju prijavljenih).

NATJEČAJ ZA STIPENDIJE
 Nadbiskupijska zaklada Dr. Nikola Dogan do 10. listopada otvara natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj/akademskoj godini 2022./2023. Sve potrebne informacije, te dokumentaciju koju treba ispuniti, potražite na stranici http://caritas.djos.hr/?p=4112 ili skeniranjem QR-kod. 

ŽUPNI CARITAS
 Zbog odlaska volontera na zasluženo ljetovanje, župni Caritas do 4. listopada UTORKOM nema svoja dežurstva.

GLAS KONCILA I ŽUPNE OBAVIJESTI
 Na našem stoliću uzmi ovonedjeljni Glas koncila i upoznaj se s novostima iz života Crkve, a Župne obavijesti ponesite bližnjima koji su u nemoći da dođu na sv. misu. 

NAJAVA DOGAĐANJA
 29. rujna sv. Mihael, Rafael i Gabriel, arkanđeli – Crkveni god u Cerni;
 30. rujna sv. Jeronim, prez. i n.;
 Nakana molitelja Žive krunice za listopad: za misijsko poslanje Crkve;
 od 1. listopada započinju Listopadske pobožnosti;
 2. listopada je blagdan Anđela Čuvara:
- na sv. misi u 8,30 sati je predstavljanje: prvopričesnika,
- na sv. misi u 18,30 sati VEČER pjesme molitve i slavljenja uz sestre Palić;
 od 3. listopada radnim danom sv. mise su u 18 sati i subotom u 8 sati, a od nedjelje 9. listopada sv. mise su u 7,30; 9; 10,30 i 18 sati.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Ako vam je potreban neki dokument, prije nego dođete u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u zaglavlju), kako bi vas traženo čekalo u uredu.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od ponedjeljka do petka: 
– prijepodne: od 9 do 12 sati    
– poslijepodne: od 17 do 18 sati 

Svaku vašu molitvu i dar stavljam u moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja. 
vlč. Robert Jugović, župnik

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr