Župne obavijesti - 26. nedjelja kroz godinu

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 25. rujna do 2. listopada 2022.
Vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane

NEDJELJA    25. rujna    26. nedjelja kroz godinNedjelja bračnih jubileja Predstavljanje krizmanika
8,30 sati    + Ivo i Ljubica Klaić
10,30 sati    za župljane
18,30 sati    + Ilija Lacić

PONEDJELJAK    26. rujna    sv. Kuzma i Damjan, mč.
NEMA SV. MISE

UTORAK    27. rujna    sv. Vinko Paulski, prez.
8,30 sati    + Desanka Goda

SRIJEDA    28. rujna    
8,30 sati    + Viktor Maroševac i + iz ob. Čolić i Galović (Ivić)

ČETVRTAK    29. rujna    Sv. Mihael, Rafael i Gabriel, ark. Crkveni god u Cerni
8,30 sati    za zdravlje

PETAK    30. rujna    Sv. Jeronim, prez. i n.
8,30 sati    + Ilija Duvnjak

SUBOTA    1.listopada    Sv. Terezija od Djeteta Isusa, dj. i cn.
8,30 sati    + Vladimir Zovak

NEDJELJA    2.listopada    27. nedjelja kroz godinu NEDJELJA ZAHVALNICA Večer molitve, pjesme i slavljenja
8,30 sati    + Drago i Jela Matanović
10,30 sati    za župljane 
18,30 sati    + Dejan Mrkonjić

Ispovijed je u župnoj crkvi radnim danom prije sv. mise. Kada i gdje vidite upaljeno svjetlo pristupite. Ispovijed traje do pred početak sv. mise ili kada ispovjednik nije za oltarom do molitve Oče naš... 

KRŠTENJE
Danas je u našoj župi kršten:
Oliver Arapović, sin Damira Arapovića i Silvestre r. Baotić.
Obitelji čestitamo, s molitvom za vjerodostojno svjedočenje životne vjere! 

UKOP
Moleći milosrđe Uskrslog Krista na groblju sv. Jurja u Županji sahranjen je:
u petak 23. rujna Juro Jurić (1934.).
Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

NEDJELJA BRAČNIH JUBILEJA
danas, 3. listopada, sv. misom u 10,30 sati obilježavamo Nedjelju bračnih jubileja. Na ovogodišnjem bračnom jubileju pred Bogom zahvaljuju: 10. g. – Anđelko i Marija Župarić, Josip i Ana Ognjanović, Hrvoje i Martina Marošević; 20. g. – Ivica i Danijela Gašljević; 25. g. – Antun i Gabrijela Dominković, Ferdinand i Đurđica Galović, Marko i Marija Mikolčić, Silvio i Svjetlana Jakšić, Josip i Mihaela Župarić-Aničić, Pero i Ankica Knežević; 35. g. – Mijo i Janja Mesarić; 40. g. – Ivan i Dubravka Baotić, Tvrtko i Sanja Grgić, Stjepan i Marica Matijević; 50. g. – Petar i Adela Avramović, Stjepan i Marija Kozarević, Anto i Evica Kraljević, Vinko i Marija Pastuović.
Jubilarcima čestitamo, s molitvom da pred Bogom rastu u uzajamnoj vjernosti! 

PREDSTAVLJANJE KRIZMANIKA
 predstavljanje budućih krizmanika je na današnjoj večernjoj sv. misi (25. listopada). Potrebno je doći 15. minuta prije početka svete mise.

SUSRET RODITELJA I UČENIKA 1. R. SŠ
 danas poslije večernje sv. mise (25. rujna) susret je roditelja i učenika 1 r. SŠ kao i svih koji prošlih godina neredovitošću dolazaka na katehezu nisu željeli primiti sakrament Svete Potvrde. Susret je u pastoralnom centru.
 Upisnice pripravnika prve godine za sakrament krizme nalaze se na stoliću za tisak. 

KATEHETSKA FORMACIJE ZA UZRASTE 5., 6., 7. I 8. RAZREDA 
 želeći sposobnost i vještinu djece ucijepiti u život župne zajednice za njih su osmišljene katehetske interesne skupine. Uz redovitu katehetsku pouku svaki susret bi trebao zaključiti nekim oblikom praktične primjene naučene Božje Riječi. Tako bi interesne skupine za 5. i 7. razrede bile: umjetničko-kreativna, dramsko-scenska i misijska skupina, a za 6. i 8. razrede bile bi: animatori, volonteri i literarno-novinarska skupina. Prema navedenim razredima uzmite letak koji pojašnjava ciljeve pojedine interesne skupine. Potom će djeca zajedno s roditeljima, tri ponuđene skupine, poredati po prioritetima. Kako svaka interesna skupina može imati 30-35 članova, kada se prema prvom izboru popuni predviđeni broj sudionika neke skupine, dijete će biti uključeno u sljedeću slobodnu interesnu skupinu prema iskazanoj zainteresiranosti. Povezanost razreda odabran je prema smjenskom pohađanju nastave u OŠ. 
 Za roditelje će u tjednu od 3. listopada naknadno biti određen termin
susreta kako bi se o svemu još bolje upoznali ili možda i sami priključili ovakvom obliku katehetskog poučavanja.

DAN POLICIJE
sve djelatnike Ministarstva unutrašnjih poslova neka prati zaštita njihova nebeskog zaštitnika sv. Mihaela, arkanđela! U petak 29. rujna, u susretu s njima, čestitajte im njihov Dan i spomenimo ih se u svojim molitvama.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE 
 ovaj tjedan nema Euharistijskog klanjanja.

ŽIVA KRUNICA
 nakana molitelja žive krunice u listopadu je: za misijsko poslanje Crkve. PRIKLJUČI se svakodnevnom molitvom samo jedne desetice krunice BDM (provjereno, traje manje od 5 min). Moliteljima veliko HVALA!.

LISTOPADSKE POBOŽNOSTI
 Krunica nije dosadno nabrajanje nego meditacija kojom vjernik po izgovaranju molitve Zdravo Marijo promišlja s Marijom kako dopustiti da Isus bude dio moliteljevog života. 
 Cilj listopadskih pobožnosti je da s Marijom unaprijedimo svoju vjeru i odanost Bogu. Neka nam za to budu poticaj dani u listopadu. Odlučite se moliti krunicu u tišini svoga doma sami ili s obitelji, u društvu prijatelja ili u župnoj zajednici prije sv. mise. ODVAŽNO!

NEDJELJA ZAHVALNICA
 u petak 30. rujna pod križ na vanjskom oltarnom prostoru donesi SVOJ dar po kojem želiš izreći zahvalu Bogu na svemu što je tvojih ruku djelo. Doneseni dar služit će za ukrašavanje vanjskog oltarnog prostora.
 u subotu 1. listopada od 10 sati je akcija ukrašavanja vanjskog oltarnog prostora. Pozivam te da nam u tome POMOGNEŠ!
 2. listopada u Nedjelju zahvalnicu pozivam sve župljane i članove KUD-ova da se za sv. misu u 10,30 sati obuku u svoje narodne nošnje. 

PREDSTAVLJANJE PRVOPRIČESNIKA 
 2. listopada na nedjeljnoj sv. misi u 8,30 sati predstavit ćemo kandidate za primanje sakramenata Euharistije i Pomirenja.

VEČERI MOLITVE, PJESME I SLAVLJENJA
 u sljedeću nedjelju 2. listopada u našoj župi je duhovna Večer molitve, pjesme i slavljenja. Program počinje u 18 sati svjedočanstvom fra Stjepana Brčine. Slijedi sv. misa u 18,30 sati, te slavljenički koncert sestara Palić.
 Napravimo si podsjetnike i namjestimo alarme da u mnoštvu obaveza ne zaboravimo doći. Program je obavezan za krizmanike i kandidate prve godine priprave za krizmu. Dođimo i osnažimo duh za odvažniji život u vjeri!

PROMJENA TERMINA SV. MISA
 od 3. listopada radnim danom sv. mise su u 18 sati i subotom u 8 sati, a od nedjelje 9. listopada sv. mise su u 7,30; 9; 10,30 i 18 sati.

HODOČAŠĆE SV. JOSIPU
 s radošću pozivamo na susret molitelja, voditelja i duhovnika svih vjenčića Prečistog Srca Josipova. Susret će se održati 15.10.2022. u Svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Ukratko, okupljanje se predviđa do 9 sati, iza toga je nagovor, pobožnost sv. Josipu, pa sv. misa sa završnim klanjanjem u 14 sati i još ponešto. Prijavimo se u našem župnom uredu kako bi osigurali svoje mjesto. Na bazi od 50 hodočasnika cijena puta je oko 150 HRK (ovisit će o broju prijavljenih).

NATJEČAJ ZA STIPENDIJE
 Nadbiskupijska zaklada Dr. Nikola Dogan do 10. listopada otvara natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj/akademskoj godini 2022./2023. Sve potrebne informacije, te dokumentaciju koju treba ispuniti, potražite na stranici http://caritas.djos.hr/?p=4112 ili skeniranjem QR-kod. 

ŽUPNI CARITAS
 Zauzetošću volontera naš Župni Caritas otvoren je za potrebite iz naše župe u utorak: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati. Vrata župnog Caritasa otvorena su i za vaše darove, koje na radost potrebitih s obzirnošću i ljubavlju donosite. 
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i pridruži nam se!

GLAS KONCILA I ŽUPNE OBAVIJESTI
 Na našem stoliću uzmi ovonedjeljni Glas koncila i upoznaj se s novostima iz života Crkve, a Župne obavijesti ponesite bližnjima koji su u nemoći da dođu na sv. misu. 

NAJAVA DOGAĐANJA
 2. listopada Dan molitve za svećenička i redovnička zvanja;
 3. listopada regionalni susret volontera župnih Caritasa;
 7. listopada započinjemo Veliku devetnicu Srcu Isusovu. Klanjanje za krizmanike i pripravnike prve godine za krizmu;
 7. listopada BDM od Krunice (nakana članova žive krunice);
 od tjedna 10. listopada započinju redoviti katehetski susreti po razredima;

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Ako vam je potreban neki dokument, prije nego dođete u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u zaglavlju), kako bi vas traženo čekalo u uredu.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od ponedjeljka do petka: 
– prijepodne: od 9 do 12 sati    – poslijepodne: od 17 do 18 sati 

Svaku vašu molitvu i dar stavljam u moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja. 
vlč. Robert Jugović, župnik

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr