Župna obavijesti - 27. nedjelja kroz godinu

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 2. listopada do 9. listopada 2022.
Vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane

NEDJELJA    2. listop.    27. nedjelja kroz godinu NEDJELJA ZAHVALNICA Večer molitve, pjesme i slavljenja
8,30 sati    + Drago i Jela Matanović
10,30 sati    za župljane
18,30 sati    + Dejan Mrkonjić

PONEDJELJAK    3. listop.    
18 sati    + iz Marijana Čovića

UTORAK    4. listop.    Sv. Franjo Asiški Crkveni god u Gradištu
18 sati    + iz ob. Đurašin

SRIJEDA    5. listop.    Sv. Faustina Kowalska
18 sati    + Elizabeta i Petar Marić

ČETVRTAK    6. listop.    

18 sati    + iz ob. Ivić
PETAK    7. listop.    BDM od Krunice
9 sati    + Zlatko Plesivčak
18 sati    za pokojne molitelje Žive krunice

SUBOTA    8. listop.    
8 sati    + iz ob. Vukorepa

NEDJELJA    9. listop.    28. nedjelja kroz godinu
7,30 sati    + iz ob. Begić
9 sati    + Ilija Trlin i + iz ob. Bukovac
10,30 sati    za župljane 
18 sati    + Branko, Marija i Ante Plavčić

Ispovijed je u župnoj crkvi radnim danom prije sv. mise. Kada i gdje vidite upaljeno svjetlo pristupite. Ispovijed traje do pred početak sv. mise ili kada ispovjednik nije za oltarom do molitve Oče naš... 

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ
U petak 14. listopada u našoj župnoj crkvi sakramentalno će se vjenčati:
 Filip Svirčević (sin Srećka i Ljerke r. Prgić, rođen 1991.) i Anita Ivančičević (kći Ive i Vesne r. Baotić, rođena 1994.).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

UKOP
Moleći milosrđe Uskrslog Krista na groblju sv. Jurja u Županji sahranjen je:
u srijedu 28. rujna Luka Jurić (1960.).
Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

NEDJELJA ZAHVALNICA I PREDSTAVLJANJE PRVOPRIČESNIKA
 nedjelju zahvalnicu započinjemo sv. misi u 8,30 sati te predstavljanjem kandidata za primanje sakramenata Euharistije i Pomirenja, naših prvašića.
 uz to, kod svih sv. misa današnje nedjelje, a svečanije na misi u 10,30 sati, zahvaljujemo Bogu na svim ubranim plodovima naše zemlje kao i na svakom plodu načinjenom našim rukama.
 Zahvalnost današnjeg dana izričem vama koji ste se obukli u narodne nošnje, kao i svim članovima naših KUD-ova. Veliko HVALA Janji Juzbašić, Blaženki Filipović, Siniši Lackoviću te Marku i Marijani Živković na prigodno ukrašenom vanjskom oltarnom prostoru. U tu svrhu iskoristili su i sve vaše donesene darove. HVALA svima koji ste donijeli plodove svoji ruku ili ste na bilo koji način doprinijeli da naša zahvala Bogu odiše pobožnošću i svečanošću.

VEČERI MOLITVE, PJESME I SLAVLJENJA
 nedjelju zahvalnicu i ove godine okrunit ćemo duhovnom obnovom u Ve-čeri molitve, pjesme i slavljenja. Program počinje u 18 sati svjedočanstvom fra Stjepana Brčine. Slijedi sv. misa u 18,30 sati, te slavljenički koncert sestara Palić.
 Napravimo si podsjetnike i namjestimo alarme da u mnoštvu obaveza ne zaboravimo doći. Program je obavezan za krizmanike i kandidate prve godine priprave za krizmu. Dođimo i osnažimo duh za odvažniji život u vjeri!
 za sve što je organizacijski učinjeno u pripremi Večeri molitve, pjesme i slavljenja veliko HVALA izričem Graciji i Gloriji Lešić. Bog im uzvratio!

PROMJENA TERMINA SV. MISA
 od sutra 3. listopada radnim danom sv. mise su u 18 sati i subotom u 8 sati, a od sljedeće nedjelje, 9. listopada, sv. mise su u 7,30; 9; 10,30 i 18 sati. Kada god bude lijepo vrijeme, računajte da će sv. mise u 9, 10,30 i 18 sati biti vani.

REGIONALNI SUSRET VOLONTERA ŽUPNIH CARITASA
 Regionalni susret volontera i djelatnika župnih Caritasa Županjskog i Drenovačkog dekanata održat će se u ponedjeljak 3. listopada s početkom u 16 sati u našem Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca. 

LISTOPADSKE POBOŽNOSTI
 tijekom listopadskih pobožnosti unaprijedimo s Marijom svoju vjeru i odanost Bogu. Neka nam za to budu poticaj preostali dani u listopadu. Odlučite se moliti krunicu u tišini svoga doma sami ili s obitelji, u društvu prijatelja ili u 
župnoj zajednici prije sv. mise. ODVAŽNO!

BIBLIJSKA URA
 u srijedu poslije večernje sv. mise (oko 18,30 sati) promišljajmo o smislu i povijesnim okolnostima nastanka nedjeljnih misnih čitanja. DOĐI i ti kako bi svojim promišljanjem obogatio druge, a sam bio obogaćen promišljanjima drugih.

SUSRET ČLANOVA MISIJSKE SKUPINE
 u srijedu 5. listopada poslije večernje svete mise članovi naše Misijske skupine imat će pripremni susret za odlazak na misijski seminar u Đakovo i dogovor za nadolazeću Misijsku nedjelju. Pridruži se svojim volontiranjem!

SUSRET RODITELJA 5. I 7. R. OŠ TE 6. I 8. R. OŠ
 kako bi se upoznali s novim katehetskim susretima kroz interesne skupine pozivam roditelje učenika viših razreda OŠ na susret poradi boljeg upoznavanja ili možda priključivanja ovakvom obliku poučavanja. Susret roditelja je za:
uzraste 5. i 7. r. OŠ u utorak, 4. listopada u 19 sati
uzraste 6. i 8. r. OŠ u četvrtak, 6. listopada u 19 sati
 Na susret, koji će biti u pastoralnom centru, potrebno je ponijeti popunjenu upisnicu koju možete uzeti na stolićima za tisak. 

PRVI PETAK VELIKE DEVETNICE SRCU ISUSOVU
 7. listopada započinjemo Veliku devetnicu Srcu Isusovu. Uobičajeno je da su toga dana dvije sv. mise: u 9 i u 18 sati. 
 Mogućnost za ispovijed je u našoj župnoj crkvi: prijepodne od 8,30 do 10 sati, te poslijepodne od 17 sati pa dok bude potrebe. Ispovijeda se u župnoj crkvi pa kada i gdje vidite upaljeno svjetlo pristupite na ispovijed.
 Večernje Euharistijsko klanjanje je od večernje svete mise do ponoći. Pojedinci, obitelji, zajednice… kako bi ostvarili neprekinuto bdijenje pred Presvetim oltarskim sakramentom, prijavite se u župnom uredu i ubilježite svoj 30-ominutno bdijenje. Potaknimo jedni druge na vrijeme s Gospodinom. 
 
PRIČEST S OBIJE EUHARISTIJSKE PRILIKE: svakog prvog petka ponovno ćemo obnoviti mogućnost pričesti s obije euharistijske prilike.

KLANJANJE ZA KRIZMANIKE I RODITELJE TE PRIPRAVNIKE PRVE GODINE
 u petak 7. listopada svoje mjesečno klanjanje imaju:
    - u 19,30 sati roditelji i krizmanici;
    - u 20 sati pripravnici prve godine za Krizmu.

12. ŽUPANJSKE GLAZBENE VEČERI
 i ove godine 9. - 11. listopada održat će se Županjske glazbene večeri. Na koncerte od 19 sati pozivaju nas profesionalni glazbenici kao i učenici županjske glazbene škole. U nedjelju svira glazbeni trio harfa, rog i mezzosopran, u sastavu Tajana Vukelić Peić, Helena Lucić Šego i Srđan Peić. U ponedjeljak će se predstaviti tamburaš Dominik Milošević iz Osijeka na bisernici i Matea Matić u klavirskoj pratnji, a u utorak možemo uživati u koncertu Martina Kutnara na violončelu, a potom na harmonici, a u klavirskoj pratnji Vesne Šepat Kutnar.                                                                                                         
 Svi umjetnici su višestruko nagrađivani na zanimljivim instrumentima i sigurno nećemo pogriješiti kad se odlučimo poslušati ih! Iskoristimo ovu priliku.

ŽIVA KRUNICA
 nakana molitelja žive krunice u listopadu je: za misijsko poslanje Crkve. PRIKLJUČI se svakodnevnom molitvom samo jedne desetice krunice BDM (provjereno, traje manje od 5 min). Moliteljima veliko HVALA!.

ŽUPNI CARITAS
 Zauzetošću volontera naš Župni Caritas otvoren je za potrebite iz naše župe u utorak: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati. Vrata župnog Caritasa otvorena su i za vaše darove, koje na radost potrebitih s obzirnošću i ljubavlju donosite. 
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i pridruži nam se!

HODOČAŠĆE SV. JOSIPU
 susret molitelja, voditelja i duhovnika svih vjenčića Prečistog Srca Josipova održati će se 15.10.2022. u Svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Okupljanje se predviđa do 9 sati, a završava klanjanjem u 14 sati. Prijavimo se do kraja tjedna u našem župnom. Na bazi od 50 hodočasnika cijena puta je oko 150 HRK (ovisit će o broju prijavljenih).

NATJEČAJ ZA STIPENDIJE
 Nadbiskupijska zaklada Dr. Nikola Dogan do 10. listopada otvara natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj/akademskoj godini 2022./2023. Sve potrebne informacije, te dokumentaciju koju treba ispuniti, potražite skeniranjem QR-kod. 

GLAS KONCILA I ŽUPNE OBAVIJESTI
 Na našem stoliću uzmi ovonedjeljni Glas koncila i upoznaj se s novostima iz života Crkve, a Župne obavijesti ponesite bližnjima koji su u nemoći da dođu na sv. misu. 

NAJAVA DOGAĐANJA
 od 9. do 11. listopada Županjske glazbene večeri;
 od tjedna 10. listopada započinju redoviti katehetski susreti po razredima;
 13. listopada posveta župne crkve i početak devetnice sv. Ivanu Pavlu II, papi;
 15. listopada sv. Terezija Avilska, r. 

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Ako vam je potreban neki dokument, prije nego dođete u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u zaglavlju), kako bi vas traženo čekalo u uredu.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od ponedjeljka do petka: 
– prijepodne: od 9 do 12 sati    
– poslijepodne: od 17 do 18 sati 

Svaku vašu molitvu i dar stavljam u moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja. 
vlč. Robert Jugović, župnik

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
E: zupa1.zupanja@gmail.com
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr