Župne obavijesti - 29. nedjelja kroz godinu

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 16. listopada do 23. listopada 2022.

Vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA    16. listop.    29. nedjelja kroz godinu Sv. Marija Margareta  Alacoque, dj.
7,30 sati    + Pero Grgić 
9 sati    na nakanu 
10,30 sati    za župljane
18 sati    + iz ob. Dominković i Janjić

PONEDJELJAK    17. listop.    Sv. Ignacije Antiohijski, b. i mč.
NEMA SV. MISE

UTORAK    18. listop.    Sv. Luka, ev. Posvetni dan Schonstattskoj Gospi
18 sati    + Manda, Ivo i Zlatko Baotić

SRIJEDA    19. listop.    Posvetni dan sv. Josipu
18 sati    sv. Josipu na nakanu molitelja

ČETVRTAK    20. listop.    
18 sati    + Mara i Damir Vuković

PETAK    21. listop.    
18 sati    + Anto i Ana Župarić

SUBOTA    22. listop.    Sv. Ivan Pavao II., papa
8 sati    + Drago Fajdetić

NEDJELJA    23. listop.    30. nedjelja kroz godinu MISIJSKA NEDJELJA sv. Ivan Kapistranski
7,30 sati    + Tihomira Tetković
9 sati    + Ivo Janjić
10,30 sati    za župljane 
18 sati    + Mirjana i Božo Šimunović

Ispovijed je u župnoj crkvi radnim danom prije sv. mise. 
Kada i gdje vidite upaljeno svjetlo pristupite. 

KRŠTENJE
Danas je u našoj župi krštena:
 Nadja Panić, kći Vanje Panića i Ivane r. Džunja.
Obitelji čestitamo, s molitvom za vjerodostojno svjedočenje životne vjere! 
ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ
U subotu 22. listopada u našoj župnoj crkvi sakramentalno će se vjenčati:
 Anto Oršolić (sin Nikole i Željke r. Bošnjak, rođen 2000.) i Irena Jovanovac (kći Leona i Evice r. Mitrović, rođena 2000.).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

UKOP
Moleći milosrđe Uskrslog Krista na groblju sv. Jurja u Županji sahranjen je:
u utorak 11. listopada Ivan Benaković (1936.).
Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

PREDSTAVLJANJE KNJIGE O NOVOM SVECU KATOLIČKE CRKVE
 danas u našem Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca s početkom u 19 sati s. Vesna Zovkić predstavit će knjigu Stopama Isusa iz Nazareta od sv. Charlesa de Foucaulda. Taj nedavno proglašeni svetac vjernicima Katoličke Crkve poznatiji je pod imenom Mali brat Karlo. Nadahnimo se ovim svjedočanstvom vjere za sve osobne izazove i kušnje. DOĐI!

DEVETNICA SV. IVANU PAVLU II.
 u subotu završavamo devetnicu sv. papi Ivanu Pavlu II. Osim u nedjelju i četvrtak kada ćemo litanije izmoliti pred oltarom, u preostalim danima to ćemo učiniti uz njegov kip u našem župnom dvorištu. 

LISTOPADSKE POBOŽNOSTI
 tijekom listopadskih pobožnosti unaprijedimo s Marijom svoju vjeru i odanost Bogu. Neka nam za to budu poticaj preostali dani u listopadu. Odlučite se moliti krunicu u tišini svoga doma sami ili s obitelji, u društvu prijatelja ili u župnoj zajednici prije sv. mise. ODVAŽNO!

SUSRET ČLANOVA MISIJSKE SKUPINE
 u utorak 18. listopada poslije večernje svete mise članovi naše Misijske skupine imat će susret za Misijsku nedjelju. Pridruži se svojim volontiranjem!

MISIJSKA NEDJELJA
 sljedeća nedjelja, 23. listopada prisjetit ćemo se misijskog poslanja Crkve kroz djelovanje naših misionara po cijelom svijetu. Oni su nam uvijek zahvalni na našoj i najmanjoj molitvi ili pomoći, a mi se od srca uključimo.
 Uključi se i ti te za subotu 22. listopada ispeci kolač za prodajnu akciji. Kolač donesi toga dana u 16 sati u Pastoralni centar te svojim rukama pomogni pri pakiranju donesenog.
 na svetim misama Misijske nedjelje, članovi naše Misijske skupine uz slatke paketiće ponudit će i druge proizvode i rukotvorine koje uz dobrovoljni  
prilog od srca možete uzeti.

POSVETNI DAN SCHONSTATTSKOJ GOSPI
 u utorak 18. listopada je posvetni dan Schonstattskoj Gospi i Sat saveza. Uz kip svetog Ivana Pavla II., tog najvećeg hodočasnika u Marijanska svetišta, izmolit ćemo posvetnu molitvu predanja Majci Triput Divnoj.

POSVETNI DAN SV. JOSIPU
 u srijedu, 19. dana u mjesecu listopadu molimo sv. Josipa za potrebe naših obitelji, kao i za vlastiti rast u vjeri. Sv. misa toga dana je na nakanu molitelja vjenčića prečistog srca Josipova. Prije sv. mise molimo krunicu i litanije sv. Josipu. Očevi, potaknite pobožnost sv. Josipu u svojoj obitelji.

BIBLIJSKA URA
 u srijedu poslije večernje sv. mise (oko 18,30 sati) promišljajmo o smislu i povijesnim okolnostima nastanka nedjeljnih misnih čitanja. DOĐI i ti kako bi svojim promišljanjem obogatili druge, a sam bio obogaćeni mišljanjima drugih.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE 
 s Marijom budimo u Euharistijskoj prisutnosti živoga Boga, te mu se poniznom vjerom poklonimo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Klanjanje je četvrtkom u nastavku večernje sv. mise.

KONCERT KUU KRISTAL-SLADORANA
Obilježavajući 40 godina zborskog djelovanja, sljedeće nedjelje 23. listopada, kod večernje sv. mise na raspjevanost vjeruje potaknut će nas članovi mješovitog pjevačkog zbora KUU Kristal-Sladorana. Poslije mise darovat će nam prigodni jubilejski koncertni program.

40 DANA ZA ŽIVOT
 u 38 Hrvatskih gradova do 6. studenog inicijativa 40 dana za život, ispred ustanova u kojima žene odlaze na pobačaj, mole za prestanak ubijanja nezaštićenih. Mi se možemo pridružiti molitvom i postom ili odlaskom na miroljubivo bdijenje u Đakovo, Osijek, Vinkovce, Vukovar ili Slavonski Brod.

12. ŽUPANJSKE GLAZBENE VEČERI
 Zahvalnost za ovogodišnju i dosadašnju organizaciju Glazbenih večeri izričem našoj Ani Zlatunić, voditeljici Glazbenog odjela OŠ Ivan Kozarac. Sve što je učinjeno ne bi bilo moguće bez supokrovitelja: Grad Županja i Vukovarsko-srijemska županija, ali i sponzora: Patričar d.o.o., Komunalac d.o.o., Kreditna unija Jamstvo; Klesarski obrt Tomislav Dominković, Akord d.o.o., Cvjećarnica Ana, Cvjećarnica Camellia Nova, Restoran Sava, Restoran Paradise in Slavonia i Restoran Savska priča. Veliko HVALA svima!

HODOČAŠĆE GOSPI BRZE POMOĆI
 u utorak 8. studenog planiramo se uputiti na hodočašće u svetište Gospe Brze Pomoći u Slavonski Brod. Polazak je u 15,15 sati ispred župne kuće. Misa je u 17 sati uz prigodnu pobožnost i mogućnost za ispovijed. Cijena puta je na bazi 50 hodočasnika 50 HRK. Prijavimo se u župnom uredu.

FUMIGACIJA ŽUPNE CRKVE – PRIKUPLJANJE DAROVA
 završeni su radovi sprječavanja širenja crvotočine na oltarima i cjelokupnom drvenom inventaru naše župne crkve. Hvala svima koji ste ostavili osobni dar za podmirivanje nastalih troškova. Rok plaćanja računa od 80.000 HRK je kraj listopada, a mi smo od našeg dijela prikupili malo više od polovice sredstava. Potičem sve župljane da se poput zrna, prema svojim mogućnostima, uključe u prikupljanje preostalog potrebnog dijela.

ŽUPNA KNJIŽNICA
 od ovoga tjedna župna knjižnica otvorena je UTORKOM i PETKOM od 17 do 18 sati. Iskoristimo zapisanu riječ te se nadahnimo za osobni rast u vjeri.

ŽUPNI CARITAS
 Zauzetošću volontera naš Župni Caritas otvoren je za potrebite iz naše župe u utorak: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati. Vrata župnog Caritasa otvorena su i za vaše darove, koje na radost potrebitih s obzirnošću i ljubavlju donesite. 
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i pridruži nam se!

KATOLIČKI KALENDARI
 dođite na vrijeme te u župnom uredu nabaviti jednolisni i dvanaestolisni kalendare za nadolazeću 2023. godinu.

GLAS KONCILA I ŽUPNE OBAVIJESTI
 Na našem stoliću uzmi ovonedjeljni Glas koncila i upoznaj se s novostima iz života Crkve, a Župne obavijesti ponesite bližnjima koji su u nemoći da dođu na sv. misu. 

NAJAVA DOGAĐANJA
 25. listopada sv. bl. Katarina Kotromanić Kosača;
 26. listopada sv. Dimitrije, đ. i mč.;
 28. listopada sv. Šimun i Juda Tadej, ap.;
 31. listopada duhovno molitveni program uoči Svih Svetih – Holywin, svetost pobjeđuje.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Ako vam je potreban neki dokument, prije nego dođete u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u zaglavlju), kako bi vas traženo čekalo u uredu.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od ponedjeljka do petka: 
– prijepodne: od 9 do 12 sati    
– poslijepodne: od 17 do 18 sati 

Svaku vašu molitvu i dar stavljam u moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja. 
vlč. Robert Jugović, župnik

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr