Župne obavijesti - 32. nedjelja kroz godinu

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 13. studenoga do 20. studenoga 2022.

Vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA    13. studen.    33. nedjelja kroz godinu Svjetski dan siromaha
7,30 sati    + iz ob. Petra Meštrovića
9 sati    + Antun i Manda Ognjanović
10,30 sati    za župljane 
18 sati    + iz ob. Jagarinac

PONEDJELJAK    14. studen.    sv. Nikola Tavelić, mč.
18 sati    

UTORAK    15. studen.    
18 sati    + Ivan Poredski

SRIJEDA    16. studen.    
18 sati    + Marica Erić i Manda Živković

ČETVRTAK    17. studen.    sv. Elizabeta Ugarska, red.
18 sati    + Niko i Manda Šarić

PETAK    18. studen.    Posvetni dan Schonstattskoj Gospi Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje
18 sati    + Drago, Ana i Marijan Mikić 

SUBOTA    19 studen.    Posvetni dan sv. Josipu bl. Salomeja, red.
8 sati    na nakanu molitelja sv. Josipu 

NEDJELJA    20. studen.    Isus Krist – Kralj svega stvorenja
7,30 sati    + Ilija, Manda i Ružica Matuzović
9 sati    + Marko i Eva Didović
10,30 sati    za župljane
18 sati    + Anđa Galović i Mandica Živković

Ispovijed je u župnoj crkvi radnim danom prije sv. mise. 
Kada i gdje vidite upaljeno svjetlo pristupite.
Prolazeći u danu pored župne crkve zaustavi se u kratkoj zahvalnosti i osobnoj molitvi!  

UKOP
Moleći milosrđe Uskrslog Krista na groblju sv. Jurja u Županji, sahranjen je:
u srijedu, 9. studenog Ivica Plavčić (1956.).
Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

AKCIJA JEDNA SVIJEĆA ZA TOPLI DOM
ove nedjelje volonteri župnog Caritasa prodaju ručno izrađene svijeće za akciju Jedna svijeća za topli dom. Prikupljenim sredstvima želimo svima potrebitima koji su prijavljeni u župi darivati dva kubna metra drva. Uvijek postoje oni kojima nismo u mogućnosti pomoći, a da ih bude što manje, molim sve Vas župljane da se prema svojim mogućnostima uključite u ovu akciju. Veliko HVALA onima koji već jesu.
Tvojom dobrotom neka nečiji dom bude grijan kroz tjedan dana!

CRKVENI GOD U ŽUPANJI 2
sutra, u ponedjeljak 14. studenog, na spomendan sv. Nikole Tavelića crkveni je god u našoj drugoj županjskoj župi. Središnje misno slavlje je u 10,30 sati. Raspored svih sv. misa pogledaj na plakatu koji je na oglasnoj ploči.

BIBLIJSKA URA
u srijedu poslije večernje sv. mise (oko 18,30 sati) promišljajmo o smislu i povijesnim okolnostima nastanka nedjeljnih misnih čitanja. DOĐI i ti kako bi svojim promišljanjem obogatili druge, a sam bio obogaćeni mišljanjima drugih.

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE
u četvrtak, 17. studenog u 17,30 sati na Trgu kralja Tomislava obilježit će se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Dođimo na Trg i očitujmo zahvalnost svim poginulima i ubijenima.
kroz ove dane znak zahvalnosti svim žrtvama neka bude vidljiv i na tvome domu kroz ponosno izvješenu trobojnicu te upaljenu svijeću u prozoru.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE
Prihvatimo Isusove riječi: I evo, ja sam s vama u sve dane do – svršetka svijeta, te se u četvrtak poniznom vjerom zajedno poklonimo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Klanjanje je u nastavku sv. mise.
Vrijeme koje provedete s Isusom u Presvetom Sakramentu najbolje je utrošeno vrijeme na zemlji. Svaki trenutak koji provedete s njime produbit će vaše zajedništvo s njime i učiniti vašu dušu još slavnijom i ljepšom u vječnosti, a donijet će i trajan mir na zemlji. (Sv. Terezija iz Kolkate)

POSVETNI DAN SCHONSTATTSKOJ GOSPI
u petak 18. studenog posvetni je dan Schonstattskoj Gospi. Pred kraj sv. mise, uz Gospin oratorij u našem dvorištu izmolit ćemo posvetnu molitvu predanja Majci Triput Divnoj.
Na sv. misi prikupljamo milostinju za izradu jedne postaje križnog puta u svetištu Gospe Schonstattske u Ivanovcima kod Valpova.

POSVETNI DAN SV. JOSIPU
u subotu, 19. dana u mjesecu studenom molimo sv. Josipa za potrebe naših obitelji, kao i za vlastiti rast u vjeri. Sv. misa toga dana je na nakanu molitelja vjenčića prečistog srca Josipova. Prije sv. mise molimo krunicu, a pred kraj sv. mise uz oltar sv. Josipa izmolit ćemo litanije. Očevi, potaknite pobožnost sv. Josipu u svojoj obitelji.
ovih dana dobit ćemo zavjetnu misnicu s likom sv. Josipa koju su svi članovi Vjenčića naručili u znak zahvale za uslišane milosti.

PRODAJA ADVENTSKIH VIJENACA
Članovi Vjere i svjetla župne zajednice Noa, izrađuju rukotvorine te će ih sljedeće nedjelje ponudit na prodaju. Sve izrađeno je djelo njihove kreativnosti, a mi kupovinom potvrdimo da su dio naše zajednice. Pomognimo im da do ljeta mogu osigurati dovoljno sredstava za hodočašće u Međugorje. Adventskim vijencima, dekoracijama za vrata, božićnim čestitkama i pšenicom ukrasimo naše domove ili neka budu poklon kojim ćemo obradovati druge.

SMOTRA ZBOROVA U SPOMEN NA ŽRTVE VUKOVARA
u nedjelju 20. studenog u 19 sati, u Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca, mješoviti zbor KUU “Kristal-Sladorana”, domaćin je smotre zborova pod nazivom U spomen na žrtve Vukovara. Uz organizatore na smotri sudjeluju gosti iz Cernika, Nove Gradiške, Davora, Slavonskog Broda i pjevačka skupina Mustre. Dobro došli!

PRIJAVA BOLESNIKA ZA ISPOVIJED
kako bi se naši nemoćni u Došašću sakramentalno ispunili radošću Božjeg rođenja, učinimo sve da im to omogućimo. Stoga molimo članove obitelji, prijatelje i susjede, da sve nepokretne župljane do 28. studenog prijave u župnom uredu. Zbog vlastite savjesti, nemojmo dopustiti da bolesne osobe u svojem trpljenju ne prime milost sakramenata. Pohod bolesnicima bit će u prvom tjednu Došašća.

DARIVANJE BOROVA 
za izradu našeg vanjskog adventskog vijenca svake godine netko od vjernika daruje bor ili jelku koji su im u dvorištu nepotrebne. U dogovoru s djelatnicima Čistoće oni će procijeniti mogućnost uklanjanja darovanog drveta. Kako je uskoro Došašće, vi koji bi htjeli darivati bor za navedenu svrhu javite se u župni ured.

PRIJAVA ZA OGRJEV
Molimo naše župljane koji su u potrebi da do 2. prosinca dođu u župni ured i popune prijavu za ogrjev. U dodijeli ogrijeva prioritet su osobe i obitelji bez primanja, odnosno one s najnižim primanjima po članu obitelji. Svakako treba računati kako postoji mogućnost, da zbog ograničenih sredstava, svim prijavljenima navedeno nećemo moći omogućiti.

MOBITEL U SVETOJ MISI
u posljednjih nekoliko nedjelja primjetno je kako za vrijeme svete mise zvone mobiteli. I normalno svi se okreću i obraćaju tomu pozornost. Jedni se javljaju pod misom, dok drugi sve njih naglas komentiraju.
UZMI SI PRAVILO prije ulaska u crkvu, provjerimo jesu li na tvom mobitelu isključeni tomovi i svi alarmi (podsjeti i druge). Tako čineći bit ćemo sabraniji i druge nećemo ometati.

ŽUPNI CARITAS
Zauzetošću volontera naš Župni Caritas otvoren je za potrebite iz naše župe u utorak: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati. Vrata župnog Caritasa otvorena su i za vaše darove, koje na radost potrebitih s obzirnošću i ljubavlju donesite. 
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i pridruži nam se!

ŽUPNA KNJIŽNICA
župna knjižnica otvorena je u UTORAK od 17 do 18 sati. Iskoristimo zapisanu riječ te se nadahnimo za nove korake rasta u vjeri. 
Knjige s preporukom: 1. Dijalog utjehe u nevolji, 2. Carlo Acutis - Gek u raju i 3. Papa Franjo – cjelovita biografija.

GLAS KONCILA I ŽUPNE OBAVIJESTI
Na našem stoliću uzmi ovonedjeljni Glas koncila i upoznaj se s novostima iz života Crkve, a Župne obavijesti ponesite bližnjima koji su u nemoći da dođu na sv. misu. 

KATOLIČKI KALENDARI
dođite na vrijeme te u župnom uredu nabaviti jednolisni i dvanaestolisni kalendare za nadolazeću 2023. godinu.

NAJAVA DOGAĐANJA
22. studenog sv. Cecilija, dj. i mč. – zaštitnica pjevača
- susret mješovitih župnih zborova u Štitaru;
24. studenog sv. Andrija Dung Lac i 116 vijetnamskih mučenika;
25. studenog sv. Katarina Aleksandrijska, dj. i mč.;
26. studenog blagoslov obiteljskih adventskih vijenaca i paljenje prve adventske svijeće u župnom dvorištu;

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Ako vam je potreban neki dokument, prije nego dođete u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u zaglavlju), kako bi vas traženo čekalo u uredu.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od ponedjeljka do četvrtka: 
– prijepodne: od 9 do 12 sati    
– poslijepodne: od 17 do 18 sati 
Ured neće raditi u petak, 18. studenoga

Svaku vašu molitvu i dar stavljam u moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja. 

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr