Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 6. do 13. lipnja 2021.
Sveci, vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA 6. lipnja Deseta nedjelja kroz godinu
8,30 sati + Andrija i Ruža Martinović
10,30 sati Za župljane
18,30 sati + Nikola Baotić

PONEDJELJAK 7. lipnja
18,30 sati + Mato Perković

UTORAK 8. lipnja 13. utorak sv. Antunu Padovanskom
18,30 sati + Andrijana Cvitanović

SRIJEDA 9. lipnja
18,30 sati + Ilija i Klara Martinović i + iz ob. Mikolić

ČETVRTAK 10. lipnja
18,30 sati + iz ob. Mikolčić

PETAK 11. lipnja PRESVETO SRCE ISUSOVO, sv. Barnaba, ap.
8,30 sati
18,30 sati + Filip i Katica Župarić

SUBOTA 12. lipnja Bezgrešno Srce Blažene Djevice Marije.
19 sati Sv. misa kod kapele sv. Antuna

NEDJELJA 13. lipnja Jedanaesta nedjelja kroz godinu sv. Antun Padovanski
8,30 sati + Ante Pejić
10,30 sati Za župljane
18,30 sati + Franjo Lotar

Ispovijed je u župnoj crkvi svakog dana prije sv. mise iza glavnog oltara. Kada vidite upaljeno svjetlo pristupite kroz sredinu crkve.
Prolazeći pokraj župne crkve zaustavi se u kratkoj osobnoj molitvi.

Krštenje
Ovaj vikend u našoj župnoj crkvi kršteni su:
Mirko Anić, sin Ive i Marine r. Majačić;
Ivano Galović, sin Tomislava i Višnje r. Baotić;
Mateo Blumenšajn, sin Filipa i Tamare r. Ivančičević;
Obiteljima čestitamo, s molitvom za vjerodostojno svjedočenje životne vjere!

Ženidbeni navještaj
U ponedjeljak 21. lipnja u našoj župnoj crkvi sakramentalno će se vjenčati:
Josip Baturina (sin Branka i Lidije r. Krtalić, rođen 1995.) i Maja Baturina r. Vađunec (kći Stjepana i Jadranke r. Stančin, rođena 1995.).
Moleći za mladence Božji blagoslov, iskreno čestitamo!

Zahvala i čestitka gradonačelniku
Prošle nedjelje u našem Gradu održan je drugi krug lokalnih izbora. Stoga iskreno želim zahvaliti dosadašnjem gradonačelniku u četiri mandata Davoru Miličeviću i suradnicima, te članovima Gradskog vijeća, što su sve-srdno podržavali i podupirali život i projekte naše župne zajednice. Čestitam novom gradonačelniku Damiru Juzbašiću i suradnicima, te novoizabranim članovima Gradskog vijeća na dobivenom povjerenju žitelja Županje.
Svi bili vođeni mudrošću Božjom, da u zajedništvu duha i volje, nadolazeće četiri godine mandata iskoriste kako bi riječi pretvorili u djela.

Ministrantski susret
je danas 7. lipnja poslije večernje sv. mise. Prigoda je to da nam se priključe novi članovi, napose potičem naše prvopričesnike. Ohrabrite ih!

Župna kateheza
s proteklim tjednom završili smo redovite katehetske susrete. Zahvaljujem roditeljima i djeci koja su, na prvom mjestu redovito pohađali nedjeljne sv. mise, a onda se i brinuli da redovito pohađaju dogovorene termine katehetskih susreta. Za ostale molimo da se obrate od duhovne lijenosti i postanu redoviti Isusovi učenici.
katehetama i vjeroučiteljima zahvaljujem na svakoj zauzetosti i ljubavi u približavanju iskustva vjere djeci koja su im bila povjerena. Veliko HVALA za svaki dezinficirani stol, rukohvat ili kvaku na vratima, te odvojenom obiteljskom i privatnom vremenu i poklonjenu našoj župnoj zajednici.

Devetnica Presvetom srcu Isusovu
do četvrtka 10. lipnja nastavljamo započetu devetnicu Presvetom Srcu Isusovu. Prije večernjih svetih misa molit će se Zlatna krunica, a na kraju sv. mise Litanije Srcu Isusovu. Letak s pobožnosti možete pronaći na stoliću.
Ukoliko nisi u mogućnosti doći, ovu poniznu molitvu svaki dan obiteljski izmolimo kod svojih domova.

Priprava i slavlje spomendana sv. Antuna
8. lipnja zaključujemo pobožnost trinaest utoraka sv. Antunu Padovanskom.
Redovito ćemo pri kraju sv. mise izmolit krunicu i litanije njemu u čast.
ako vremenski uvjeti dopuste u subotu će u 19 sati kod kapele sv. Antuna (križanje ulica Lj. Gaja i I. Gundulića) biti služena sv. misa. Molim vjernike onoga kraja da se organiziraju te pripreme potrebno za misno slavlje i tako dočekaju hodočasnike.
kako je spomendan sv. Antuna Padovanskog u nedjelju sv. mise su prema redovitom nedjeljnom rasporedu.

Euharistijsko klanjanje
Prepoznajmo sebe pozvanima, te se poput apostola okupimo pred svetkovinu Presvetog Srca Isusova kako bi se u poniznoj vjeri poklonili živom Bogu prisutnom u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Klanjanje je u četvrtak poslije večernje sv. mise.

Biblijska ura
Biblija, odnosno Utjelovljena i zapisana Božja riječ, temelj je naše vjere i potrebna je našeg razumijevanja kako bi nam bila izvor svakidašnje mudrosti. Biblijsko-molitveni susret je u četvrtak, 10. lipnja poslije Euharistijskog klanjanja. Uz svećenike i ti budi sudionik na susretu u našem Pastoralnom centru. DOĐI i povedi one koje želiš obogatiti Božjom riječju!

Zahvale
Tijelovska procesija uvijek traži od pojedinih vjernika, malo više zauzetosti. Stoga u ime svih župljana izričem veliko HVALA: - domaćinima (obitelji Lešić, Svirčević i Babić, te djelatnicima Zavičajnog muzeja Stjepan Gruber) kao i susjedima koji su im pomagali u pripremi postaja, te Iliji Oršoliću koji je s njima sve dogovorio; - našim Serežanima koji su nosili nebo/baldahim; - svima koji ste obukli narodne nošnje, napose našim Tomislavcima i Kristalovcima; - članovima Župnog mješovitog pjevačkog zbora i voditeljici Ani Zlatunić; - Ivani Marić Damjanović usmjeravanju prvopričesnika; - i na kraju djelatnicima naše Granične policijske postaje Županja koji su brinuli o regulaciji prometa.
Mnogi u svojim vrtovima i okućnicama uživaju u ljepoti cvijeća. Veliko HVALA svima koji su ljepotom svoga cvijeća ukrasili i naš vanjski oltarni prostor. Ako svojim cvijećem i ubuduće želite uljepšati naše svetinje, prije nego nakanite ubrati i donijeti cvijeće o svemu se dogovorite s Marijanom Živković.
Hvala svima koji se redovito sjetite nas svećenika te nam od vašeg obiteljskog stola donesete darove, ili kad je god to moguće, tu radost zajedništva podijelimo u vašim domovima. Veliko HVALA!

Dar za đakona vlč. Krešimira
mnogi ste pitali hoćemo li đakonu za uspomenu kupiti neki dar. Redovita praksa je da župa đakonske prakse za mladu misu đakonu kupi mladomisničku misnicu ili kalež. Tako se je i po dolasku u Županju đakon Krešimir složio da mu ova župa kupi kalež, a rodna župa u Slavonskom Brodu misnicu.
Kako su ga, neposredno pred odlazak iz Županje, njegovi prijatelji u Slavonskom Brodu kupnjom kaleža ostavili u čudu, zamolio je da mi kupimo drugi poklon. Kako mu je staro prijenosno računalo na izdisaju Krešimir je predložio da mu novi onda bude naš mladomisnički poklon. Ukoliko sa srcem odlučite u našem župnom uredu možete ostaviti prilog za ovu nakanu.
Ovogodišnji prvopričesnici i krizmanici oni prvopričesnici koji to nisu neka ovih dana u šivaoni razduže haljinice; a krizmanici koji nisu preuzeli fotografije, dođite po njih u župni ured.

Župni Caritas
Naš Župni Caritas od ovoga tjedna nastavlja s redovitim dežurstvom svakog utorka: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati.
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i pridruži nam se!

Živa krunica
Nakana molitelja Žive krunice u lipnju je: za svetost života ovogodišnjih mladomisnika i zavjetovanih osoba posvećenog života. Započni mjesec s odlukom da se priključiš molitvi samo jedne desetice dnevno (manje od 5 min). ODVAŽNO!

Župna knjižnica
redovita dežurstva su UTORKOM i PETKOM od 16 do 18 sati.

Najava događanja
11. lipnja svetkovina Presvetog Srca Isusova - dvije su svete mise toga dana;
12. lipnja Bezgrešno Srce Marijino
- toga dana je večernja sv. misa u 19 sati kod kapele sv. Antuna;
15. lipnja spomendan sv. Vida, mč;
16. lipnja susret volontera Župnog Caritasa;
od 18. do 20. lipnja trodnevna Duhovna obnova. Voditelj je vlč. Đuro Zrakić;
18. lipnja Sat saveza s Majkom Triput Divnom, Gospom Schontattskom;
19. lipnja mjesečna pobožnost sv. Josipu, zaručniku BDM.

Radno vrijeme župnog ureda
Kod prijave sakramenata ili ako vam je potreban neki dokument, prije dolaska u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u podnožju), kako bi vas traženo čekalo u uredu. Za kraće dolaske nije potrebna prethodna najava.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati – poslijepodne: od 17 do 18 sati
Svaku vašu molitvu i dar stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.

Moleći za zajednički rast u vjeri, vaši pastiri izriču vam veliko HVALA!
vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 17:00 do 18:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr