Župne obavijesti - Četvrta nedjelja došašća

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 19. do 26. prosinca 2021.

NEDJELJA 19. prosi. Četvrta nedjelja došašća
7,30 sati Na nakanu
9 sati + iz ob. Filipović
10,30 sati Za župljane
18 sati + Franjo i Lucija Mićić

PONEDJELJAK 20. prosi.
6 sati + iz ob. Klarić i Župarić
18 sati Za duše u čistilištu

UTORAK 21. prosi.
6 sati + iz ob. Ante Vukičevića
18 sati + Nikola, Anica i Mile Ivaniš

SRIJEDA 22. prosi.
6 sati + Lovro i Mara Oršolić
18 sati Na nakanu

ČETVRTAK 23. prosi. Betlehemsko svjetlo
6 sati + Marko, Marta i Ambro Mutabdžić
18 sati + Stjepan Dujak

PETAK24. prosi.BADNJAK – Adam i Eva
6 sati + iz ob. Adama, Roze i Marije Benaković
19 sati Mala polnoćka -
24 sata Velika polnoćka - Za župljane

SUBOTA 25. prosi. Rođenje Gospodinovo - BOŽIĆ
9 sati Na nakanu
10,30 sati + Luka i Manda Lešić
18 sati + iz ob. Balentović (Maš ini)

NEDJELJA 26. prosi. Sveta Obitelj sv. Stjepan,
7,30 sati + Antun i Janja Pranjić i + iz ob. Kučinić
9 sati + Stjepan i Dubravka Tomić
10,30 sati Za župljane
18 sati + Stjepan Dominković

Ukop
Moleći milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju, sahranjena je:
u srijedu 15. prosinca Nevenka Juzbašić r. Katavić (1962.);
Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

Pobožnost sv. Josipu
premda je završila Godina sv. Josipa u župi ćemo zadržati da svakog 19. dana u mjesecu, uz oltar sv. Josipa, molimo za blagoslov obitelji i pojedinaca, kao i za osobni rast u vjeri po Josipovim vrlinama. Krunicu sv. Josipu neka svatko izmoli kod kuće, a litanije ćemo izmoliti pred kraj svake nedjeljne svete mise. Sve očeve potičem da ovu pobožnost potaknu u zajedništvu svojih obitelji.

Došašće – posljednji tjedan
do Badnjaka su mise zornica u 6 sati i večernjica u 18 sati. Na posljednju zornicu na Badnjak, neka sva djeca bez obzira koliko sličica imaju, ponesu svoje albume kako bi poslije mise prema dolascima dobili prikladni dar. Za najredovitije su sestre Karmeličanke iz Breznice Đakovačke izradile kipić sv. Marije s Isusom, a za sve druge malo Djetešce Isusa. Kada prave svoje rukotvorine one i mole za one koji će ga dobiti.

Katehetski susreti
do kraja školskih Božičinih praznika nema župskih katehetskih susreta.

Župni Caritas
Hvala svima na daru za Nedjelju Caritasa. Svojim darom u milostinji darivali ste za karitativne potrebe našeg Nadbiskupijskog Caritasa, a kupovinom svijeća i božićnih ukrasa prikupili smo dovoljno za kupovinu ogrijeva za naše župljane koji su u potrebi.
Podjela drva – u dogovoru s g. Tomislavom Županjcem i djelatnicima Šumarije Županja, njihovi partneri dostavit će na kućne adrese svih prijavljenih planiranu količinu ogrijeva. Hvala svima na razumijevanju, velikodušnosti i pomoći u realizaciji ove akcije.
PODJELA PAKETA će biti u ponedjeljak i utorak, 20. i 21. prosinca, od 9 12 sati, te od 14 do 17 sati. Naši volonteri Caritasa od Vaših darova i kupovinom onih namjernica koje su nedostajale, napravili su 90 paketa. Uz zahvalu svima vama na donesenim namjernicama i darovima, na pomoći u pravljenu paketa zahvaljujem našim donatorima: Novi domil d.o.o. Županja, Žito d.o.o. Osijek – Silos Županja; Hrvatska industrija šećera – Pogon Županja, te Prva kuća meda Županja - obitelji Ćović.
OBAVIJEST: U Župnom Caritasu dežurstva neće biti do kraja siječnja.

Upis vezanih misnih nakana
upis vezanih misnih nakana (na neki datum) za siječanj, veljaču i ožujak je u utorak 21. prosinca od 15,30 sati. Toga dana nakanu mogu upisati samo oni koji osobno dođu, te ako u proteklim mjesecima nisu ubilježili ni jednu nakanu. Taj dan nakanu nije moguće upisati prije naznačene satnice ili telefonom. Dok sutradan to već možete učiniti i telefonom (ako ostane slobodnih termina). Unaprijed hvala, što ćete kod upisa pokazati strpljivost i razumijevanje za druge. Svi koji su prije već upisali svoje dvije nakane ili na dan upisa imaju više od dvije, iste mogu upisati u nevezane koje šaljemo za Đakovo.

Mogućnost za ispovijed
Hvala svima koji ste se u predbožićnoj ispovijedi, u iznenađujuće velikom broju, strpljivo i pobožno pristupali sakramentu pomirenja. Dok na tome svima zahvaljujem, primili po svojoj iskrenosti pred Bogom, obilje duhovnih milosti i blagoslova. Hvala pojedinim osobama koje su na dan predbožićne ispovjedi, slatkim i slanim pecivima počastili svećenike ispovjednike.
Probudimo i potaknimo naše pospance na ovaj sveti čin vjernosti Bogu. Ispovjedit se može svakog dana prije sv. misa, kao i na Badnjak od 9 sati.
Pripravnici prve godine na krizmu imaju ispovijed je u četvrtak, 23. prosinca u 19 sati.

Betlehemsko svjetlo
na treću nedjelju Došašća u đakovačku katedralu doneseno je Betlehe-msko svjetlo. Po simbolici te svjetlosti, a u povezanosti s mjestom Isusova rođenja, iz naše župne crkve u vaše obitelji moći ćete unijeti od četvrtka, 23. prosinca.

Euharistijsko klanjanje
u četvrtak neće biti klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Ministrantski susret
je u četvrtak, 23. prosinca u 20 sati.

Rođenje Isusovo - Božić
Mise bdijenja – POLNOĆKE: dvije su sv. mise polnoćke – u 19 te u 24 sata. Obadvije sv. mise bit će na vanjskom oltarnom prostori. Dobro se obucimo (skafandere ili drugu toplu odjeću i obuću)!
s početkom u 18,30 sati, prije svete mise u 19 sati, naši mladi šestaši zajedno s pripravnicima prve godine za krizmu uprizorit će Žive jaslice kroz Priču o malom bubnjaru.

Mreža molitelja za zvanja
jučer, u subotu 18. prosinca, molitelji Mreže za duhovna zvanja po prvi puta od pokretanja ove inicijative susreli su se s nadbiskupijskim povjerenikom vlč. Ilijom Doganom. Uz poticaj za prisutnost ove molitvene nakane u Božjem narodu, pozvao je sve na ustrajnost u molitvi te na animiranje drugih obitelji i pojedinaca.
prizivajući u svijest Isusove riječi molite Gospodra žetve da pošalje radnike u žetvu svoju, stavljam pred svakoga od vas ovu veliku potrebu Crkve. Molitelj će primiti prigodni letak i Molitvu za svećenička i redovnička zvanja, te se obvezuje da ju svaki dan izmoli. U sakristiji poslije mise ili u župnom uredu kroz tjedan, možete ubilježiti svoju obitelj ili sebe za stalnog molitelja.

Župna knjižnica
redovitih dežurstava u župnoj knjižnici neće biti do kraja siječnja

Glas koncila i župne obavijesti
Na našem stoliću za tisak nalaze se Župne obavijesti i ovotjedni Glas koncila u kojem možeš pronaći poticaje za osobni duhovni rast.

Najava događanja
27. prosinca sv. Ivan, ap. i ev.
- početak blagoslova obitelji;
28. prosinca Nevina dječica (pred kraj mise blagoslov male dječice)
- u 19 sati je Božićni koncert naših Isusovih bisera
31. prosinca sv. Silvestar, p. - Misa zahvalnica (Stara Godina);
molitelji žive krunice kroz siječanj imaju nakanu: za milost čuvanja vjere u našim obiteljima;
1. siječnja sv. Marija Bogorodica – Nova godina

Radno vrijeme župnog ureda
Kod prijave sakramenata ili ako vam je potreban neki dokument, prije nego dođete u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u podnožju), kako bi vas traženo čekalo u uredu. Za kraće dolaske nije potrebna prethodna najava.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati – poslijepodne: od 16,30 do 17,30 sati

Svaku vašu molitvu i dar stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.
Moleći za zajednički rast u vjeri, vaši pastiri izriču vam veliko HVALA!
vlč. Matija Aušić, župni vikar
vlč. Željko Grigić, pastoralni suradnik
vlč. Robert Jugović, župnik

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr