Župne obavijesti - Sveta Obitelj, Sv. Stjepan

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 26. prosinca 2021. do 2. siječnja 2022.

NEDJELJA 26. prosi. Sveta Obitelj Sv. Stjepan
7,30 sati + Antun i Janja Pranjić i + iz ob. Kučinić
9 sati + Stjepan i Dubravka Tomić
10,30 sati Za župljane
18 sati + Stjepan Dominković

PONEDJELJAK 27. prosi. sv. Ivan ap. i ev.
18 sati + iz ob. Pavkić i Maršić

UTORAK 28. prosi. Nevina Dječica
18 sati + Frano i Ana Šokić

SRIJEDA 29. prosi. Sv. Toma Becket, b. i mč.
18 sati + iz ob. Končić i Miljanić

ČETVRTAK 30. prosi.
18 sati + Đuro Klaić

PETAK 31. prosi. Sv. Silvestar, p. - Stara godina
18 sata Zahvalnica – nakana za sve dobročinitelje župe

SUBOTA 1. siječ. Sv. Marija Bogorodica Nova godina - Svjetski dan mira
9 sati + Mijo Jurković
10,30 sati + Ivan i Marta Matković i + Pina Kovač
18 sati + Tatjana Vulić i Slavica Maričić

NEDJELJA 2. siječ. Druga nedjelja po Božiću
7,30 sati Na nakanu
9 sati + iz ob. Ante Ćavarovića
10,30 sati Za župljane
18 sati + Slavko i Adela Božić

Ispovijed je u župnoj crkvi svakog dana prije sv. mise iza glavnog oltara. Kada vidite upaljeno svjetlo pristupite kroz sredinu crkve. Ispovijed traje do pred početak sv. mise ili kada ispovjednik nije za oltarom do molitve Oče naš...
Prolazeći pokraj župne crkve zaustavi se u kratkoj osobnoj molitvi.

Ukop
Moleći milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju, sahranjeni su:
u utorak 21. prosinca Ivan Nikolić (1937.);
u petak 24. prosinca Jela Kopić (1934.).
Pokoj vječni daruj im Gospodine!

Rođenje Isusovo - Božić
našim mladim šestašima zajedno s pripravnicima prve godine za krizmu zahvaljujem na uprizorenju Živih jaslica kroz Priču o malom bubnjaru. Hvala mladim studentima na kićenju vanjske jelke, zboru MIR na podršci, te katehisticama Gloriji i Graciji Lešić kao i Ivani Perišić Juzbašić.
ZAHVALU za Božić upućujem kako za vrijeme Došašća tako i za dan Božića: Isusovim Biserima i Mješovitom zboru, čitačima i ministrantima; obitelji Lučić i Duran na darovanom cvijeću; gđi Đurđi Abramović na izradi ukrasa u župnoj crkvi; obitelji Živković, domaćici Mari Vuković i Tanji Goda na svemu učinjenom kako bi ovo vidljivo, a ponekad i neznatno, potaklo na rođenje Boga u nama. Isto, ne manje vrijedno HVALA izričem vikaru Matiji i pastoralnom suradniku Željku Grigiću na svakoj pomoći u ispovijedanju i pripremi za Božić.

Blagoslov male djece i Božićni koncerti zbora Isusovi biseri
u utorak 28. prosinca na blagdan Nevine Dječice, spominjemo se nevino ubijene djece do dvije godine u Betlehemu. Pred kraj sv. mise zazvat ćemo blagoslov na svu djecu.
Poslije mise u našem Pastoralnom centru u 19 sati dječji zbor Isusovi biseri, imat će Božićni koncert.

Euharistijsko klanjanje
u četvrtak neće biti klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Živa krunica
molitelji žive krunice kroz siječanj imaju nakanu: za milost zajedništva i čuvanja vjere u našim obiteljima. Pridruži se!

Ministrantski susret
je u subotu, 1. siječnja u 19,30 sati.

Blagoslov obitelji
je čin vjere i obiteljskog zajedništva u kojem članovi zajedno s blagoslivljateljem mole za snagu suživota i rasta u vjeri. I ove godine blagoslov ćemo prilagoditi epidemiološkim mjerama. U vaš dom ući ćemo samo ako netko od članova čeka ispred svoga doma. Stoga apeliram na dobrosusjedske odnose, te upozorite blagoslivljatelja ukoliko ima vaših nemoćnih susjeda koji žele blagoslov a ne mogu čekati.
Zbog što kraćeg zadržavanja blagoslov će biti na ulaznom djelu u kuću/stan. NA tom mjestu svaka obitelj za blagoslov treba pripremiti: upaljenu svijeću, obiteljski križ (skinuti sa zida) i blagoslovljenu vodu s grančicom.

Raspored blagoslova obitelji
Plan rasporeda napravljen je prema popisu obitelji koje su ubilježene
prilikom plaćanja obiteljskog dara (lukna). Promjena rasporeda je uvijek moguća zbog neplaniranih okolnosti pa odmah molim za razumijevanje. Blagoslov svakog dana počinje od 9 sati, prema sljedećem rasporedu. uz naziv ulice u zagradi je navedeno odakle blagoslov za tu ulicu/trg počinje:
- ponedjeljak, 27. 12. – Svećenik 1: Veliki kraj (parna strana od kružnog toka); Svećenik 2: Veliki kraj (neparna strana od kružnog toka); Svećenik 3: Matije Gupca (parna strana od B. Radića), Stjepana Grubera (parna strana od B. Trenka); Svećenik 4: Matije Gupca (neparna strana od B. Radića); Stjepana Grubera (neparna strana od B. Trenka); Savska (od Muzeja).
- utorak, 28. 12.; Svećenik 1: Trg Republike (od većeg broja); Svećenik 2: Aleja Matice Hrvatske (od većeg broja); Svećenik 3: Aleja Matice Hrvatske(od manjeg broja).
- srijeda, 29. 12. – Svećenik 1: J.J. Stossmayera (od Veliki kraj); Svećenik 2: Ilirskog preporoda (od Tržnice obje strane); Svećenik 3: Vojne krajine (obje strane od I. Preporoda); Zrinski i Frankopana (obje strane od I. Preporoda); Svećenik 4: TRŽNICA; Trg prof. Martina Robotića (od većeg broja).
- četvrtak, 30. 12. – Svećenik 1: Trg kralja Tomislava (od manjeg broja); Svećenik 2: Ivana Gundulića (obje strane od B. Radića); Svećenik 3: Ljudevita Gaja (parna strana od kružnog toka); Mala Kućišta; Svećenik 4: Ljudevita Gaja (neparna strana od B. Radića); M. P. Katančića (od Lj. Gaja)
- petak, 31. 1. – Svećenik 1: Kratka (obje strane od većeg broja); Svećenik 2: Braće Radića (parna strana od M. Gupca); Svećenik 3: Braće Radića (obje strane od Bošnjačkog semafora ); Bošnjačka; Svećenik 4: Braće Radića (neparna strana od benzinske).
Raspored Blagoslova obitelji za slijedeći tjedan pogledajte na oglasnim pločama ili na župnoj web-stranici.

Darivanje Djece na kraju zornica
Hvala trgovini Boso na pomoći u darivanju djece na kraju zornica, kao i sestrama Karmeličankama koje su izrađujući poklone molile za one koji će ih primiti.

Betlehemsko svjetlo
po simbolici Betlehemskog svjetla, a u povezanosti s mjestom Isusova rođenja, iz naše župne crkve u vaše obitelji unesite toplinu zajedništva.

Katehetski susreti
do kraja školskih Božičinih praznika nema župskih katehetskih susreta.

Mreža molitelja za zvanja
nadbiskupijski povjerenikom vlč. Ilija Dogan pozvao je obitelji i pojedince naše župne zajednice, da kao dio Božjeg naroda, započnemo i ustrajemo u molitvi za svećenička i redovnička zvanja.
prizivajući si u svijest Isusove riječi molite Gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju, stavljam pred svakoga od vas ovu veliku potrebu Crkve.
Molitelj će primiti prigodni letak i Molitvu za svećenička i redovnička zvanja, te se obvezuje da ju svaki dan izmoli. U župnom uredu možete ubilježiti svoju obitelj ili sebe za stalnog molitelja.

Župni Caritas
U Župnom Caritasu dežurstva neće biti do kraja siječnja.

Župna knjižnica
redovitih dežurstava u župnoj knjižnici neće biti do kraja siječnja.

Glas koncila i župne obavijesti
Na našem stoliću za tisak nalaze se Župne obavijesti i ovotjedni Glas koncila u kojem možeš pronaći poticaje za osobni duhovni rast.

Najava događanja
3. siječnja Ime Isusovo;
6. siječnja Bogojavljenje – na misi u 9 sati blagoslov Trikraljske vode;
7. siječnja četvrti petak velike devetnice Srcu Isusovu i noćno klanjanje;
8. siječnja Gospa Brze Pomoći;
9. siječnja Krštenje Isusovo.

Radno vrijeme župnog ureda
Kod prijave sakramenata ili ako vam je potreban neki dokument, prije nego dođete u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u podnožju), kako bi vas traženo čekalo u uredu. Za kraće dolaske nije potrebna prethodna najava.
Redovito dežurstvo u župnom uredu je od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati – poslijepodne: od 16,30 do 17,30 sati
✧ u petak, na Staru godinu, župni ured neće imati dežurstvo.
Svaku vašu molitvu i dar stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.

Moleći za zajednički rast u vjeri, vaši pastiri izriču vam veliko HVALA na svakom daru po kojem ste ovih dana s nama podijelili obilje svoje darežljivosti , te vam želimo
čestit Božić i blagoslovljene božićne blagdane!
vlč. Matija Aušić, župni vikar
vlč. Željko Grigić, pastoralni suradnik
vlč. Robert Jugović, župnik

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr